Среща, на която да се начертаят бъдещите трансферни планове, предстои сред висшите ешелони на Интер. На нея ще присъстват изпълнителният директор Бепе Марота, спортният директор Пиеро Аусилио, шефът на футболната част Джовани Гардини, както и наставникът Лучано Спалети. 

Очаква се всички летни усилия да бъдат насочени към привличането на халфа на Барселона Иван Ракитич. "Нерадзурите" са наясно, че тази задача ще е изключително трудна, но са готови да впрегнат всички усилия, за да го ангажират. 

Самият хърватин няма намерение да напуска "Камп Ноу", въпреки че конкуренцията на поста му беше усилена. Каталунците пък няма да го пуснат за сума, по-малко от 80 млн. евро, което прави мисията на италианците почти невъзможна. Още повече като се има предвид, че те са под мониторинг от УЕФА за спазване на финансовия феърплей. 

Въпреки това този борд се надява с интензивни преговори през лятото да успее да вмести сделка в параметрите, които Интер е готов да предложи. Това обаче ще е невероятно трудно, макар на "Сан Сиро" да вярват, че няма да е невъзможно.