Интер победи с 4:2 Сасуоло в мач от 35-ия кръг на Серия А. Така "нерадзурите" се изкачиха до третото място с 66 точки, една повече от Лацио. Сасуоло пък остава 13-и с 44 пункта. 


Gulliver/GettyImages
19 снимки

Срещата започна с ранен гол на гостите, като Берарди порази вратата пазена от Самир Ханданович. Попадението на Сасуоло обаче бе отменено заради засада. 

Така първи напред в резултатар излязоха Интер в 41-ата минута, когато Ромелу Лукаку се разписа. Той получи извеждащ пас от Д'Амброзио и нанесе мощен шут в горния десен ъгъл - никакъв шанс за вратаря.

Във второто полувреме "нерадзурите" нанесоха двоен удар в рамките на три минути. В 55-ата минута Руан Тресолди си вкара автогол при опит да изчисти центриране. Три минути след това пък Лаутаро Мартинес стреля от дистанция и преодоля стража на Сасуоло Консигли. 

Отговорът на гостите обаче бе бърз. В 63-ата минута Матеуш Енрике намали на 1:3. Доменико Бекарди намери свободния Матеуш с прецизно центриране, а той не сбърка и прати топката в мрежата. 

В 77-ата минута Сасуоло сериозно притесни Интер, тъй като вкара втори гол. Рожерио изпрати подаване към Давиде Фратези, който с глава от близко разстояние не остави шансове на Ханданович.

Минута преди края на редовното време, Ромелу Лукаку реши срещата. Белгийският нападател стигна до подаване в наказателното поле на гостите и отново бе точен, за да направи резултата 4:2.