Отборът на Интер записа безпроблемна победа с 2:0 като домакин на Лече в двубой от 25-ия кръг на Серия "А". Хенрих Мхитарян (29‘) и капитанът Лаутаро Мартинес (52’) отбелязаха двете попадения за деветия пореден успех на „нерадзурите“ срещу този противник на своя стадион.

13 снимки

Още в третата минута Хакан Чалханоолу пробва далечен изстрел, който беше спасен от Владимиро Фалконе. В осмата минута Джеко също отправи удар от дистанция, но не намери целта.

В 17-ата минута Сисей предизвика първата намеса на Андре Онана в мача.

В 27-ата минута пряк свободен удар на Чалханоолу се спря в стената от играчи, след което халфът опита шут по земя, но топката мина покрай вратата. Две минути след това "нерадзурите" организираха контраатака, при която Барела финтира защитник в наказателното поле и подаде топката на Мхитарян, който я прати в мрежата с хубав удар за 1:0.

В 34-тата минута Жоан Гонсалес стреля от голямо разстояние, като изпълнението му се оказа разочароващо. В 41-вата минута Лаутаро направи последния пропуск за първата част.

Второто полувреме започна по отличен начин за домакините, които стигнаха до втори гол в 52-рата минута. Тогава Дензъл Дъмфрис асистира на Лаутаро, който с прекрасен шут удвои преднината на тима.

В 67-ата минута Джеко не съумя да преодолее Фалконе със своя удар. В 72-рата минута Алесандро Бастони също опита да се разпише, но не успя да го направи. В оставащото време "джалоросите" потърсиха поне почетно попадение с няколко отправени удара, но нито един от тях не беше точен.