С по два гола на Лаутаро Мартинес и Антонио Кандрева Интер размаза Беневенто с 6:2 и се класира за четвъртфинал в турнира за Купата на Италия. Андреа Ранокия и Даниеле Падели изиграха своите първи мачове през сезона, а Лаутаро Мартинес беше тестван на върха на атаката на интернистите заедно с Мауро Икарди.

Беневенто, които са в Серия Б, изиграха за първи път в историята на клуба осминафинал в турнира, но не дадоха никакъв повод за гордост на своите привърженици на Сан Сиро.

Още в 95-ата секунда Антонио Кандрева беше съборен от Лука Антей и Икарди откри резултата от дузпа. Андрес Тейо едва не изравни с диагонален удар, но вратарят Падели се справи, а в 7-ата минута Кандрева удвои преднина на домакините с добавка.

До края на полувремето Роберто Инсине- по-малкият брат на Лоренцо от Наполи, можеше също да се разпише, но пак вратарят Падели показа класа. И точно в последните минути на първото полувреме Далберт Енрике вкара с удар с левия крак под гредата за 3:0 след пробив и пас на Иван Перишич.

Перишич направи нова асистенция в началото на второто полувреме, като този път от него се възползва Лаутаро Мартинес, вкарал с глава от 5 метра. Гостите не се отказаха и от трети опит Роберто Инсине върна едно попадение в 58-ата минута. Но Лаутаро Мартинес в 66-ата минута оформи своя дубъл с нисък удар и третата асистенция на Перишич в мача. Филипо Белнадели намали още един път на 2:5, а крайното 6:2 за Интер беше дело на Кандрева, след като се промъкна между няколко защитници./БТА