Интер победи Аталанта с 1:0 на четвъртфиналите за Купата на Италия. Единствения гол в мача вкара Матео Дармиан в 57-ата минута. За "нерадзурите" това е четвърти пореден полуфинал в надпреварата.
Домакините влязоха по-активно в двубоя, но трудно създваха положения пред вратата на съперника. Най-често с топката играеше Чалханоглу, който в 17-ата минута изведе отлично Дъмфрис отдясно, но острото му центриране бе избито в корнер. Малко след това Николо Барела изстреля топката от движение в долния ляв ъгъл на Мусо, който обаче внимаваше и не допусна да бъде изненадан. В 29-ата минута футболистите на Интер поискаха дузпа - след шут на Лаутаро Мартинес топката първо се удари в крак на бранител, а след това в ръката му и реферът категорично отказа да посочи бялата точка. 
 
Страхотно центриране на Дъмфрис отдясно в 39-ата минута постави на изпитание защитата на Аталанта, но Джимсити с глава изпревари Лукаку и изби в корнер. Две минути по-късно Чалханоглу отправи чудесен удар по диагонала и топката срещна лявата греда на Мусо. "Бергамаските" отговориха с майсторско центриране на Йоаким Мееле към Дуван Сапата, който от отлична позиция с глава не уцели вратата.

Второто полувреме започна с положения пред вратата на Мусо, но Госенс и Мартинес показаха неточен мерник. Гостите обаче бяха много близо до откриващо попадение в 53-ата минута, след като Онана изби топката пред главата на Сапата, но тя отиде в краката на Мееле. Датчанинът обаче шутира високо над вратата.  

Интер пусна първи кръв на съперника - направи го Матео Дармиан в 57-ата минута с прецизен удар от границите на наказателното поле с левия крак - 1:0.

Реакцията на "бергамаските" не закъсня и само сантиметри ги лишиха от изравняване. След заучено изпълнение на пряк свободен удар Жереми Бога стреля по земя, но топката облиза мрежата от външната страна. "Нерадзурите" можеха да решат мача в 61-ата минута, но Хенрих Мхитарян стреля покрай вратата. Седем минути по-късно резервата Адемола Лукман отправи хубав удар, който бе уловен сигурно от Андре Онана. До края Атланта се опита да изравни и да прати мача в продължения, но без успех. 

ИНТЕР - АТАЛАНТА 1:0

Интер (3-5-2): 24. Онана, 36. Дармиан, 6. Де Врай, 15. Ачерби, 2. Дъмфрис, 23. Барела, 20. Чалханоглу, 22. Мхитарян, 8. Госенс, 10. Мартинес, 90. Лукаку

Аталанта (3-4-2-1): 1. Мусо, 2. Толой, 19. Джимсити, 42. Скалвини, 33. Хатебур, 15. Де Роон, 7. Коопмейнерс, 3. Мееле, 88. Пашалич, 10. Бога, 91. Сапата