Отборът на Интер прекъсна слабата си серия от три поредни поражения във всички турнири с минимална победа с 1:0 над Парма при гостуването си от 23-ия кръг на Серия А. Единственият гол в срещата бе дело на появилия се като резерва Лаутаро Мартинес.

Двата състава удариха и по една греда, а след намесата на ВАР попадение на гостите не бе зачетено, тъй като бе установена игра с ръка. 

Със спечелените три точки „черно-сините“ събраха 43 на третото място, докато Парма е 12-ти с 29.

„Нерадзурите“ имаха преимущество по отношение на владение на топката през първата част, но Парма създаде по-чистите положения, като удари и греда. Още в 5-ата минута домакините застрашиха противниковата врата. Юрай Кучка се ориентира отлично в наказателното поле след едно центриране от корнер, като успя да засече, но прати топката малко встрани от десния стълб.

В 22-ата минута Жервиньо се измъкна от опеката на отбраната на Интер и излезе на стрелкова позиция. Ударът му обаче срещна напречната греда.  

След почивката Раджа Наинголан успя да овладее топката в наказателното поле и да стреля, Луджи Сепе обаче направи чудесно спасяване. Минута по-късно, в 49-ата, Мауро Икарди засече с глава много добро центриране, но прати топката встрани от десния стълб.  

Интер успя да вкара топката в мрежата на Парма в 54-ата минута чрез Данило Д‘Амброзио, попадение обаче не бе зачетено. Съдията Масимилиано Ирати се усъмни, че е имало игра с ръка при гола и прегледа ситуацията с ВАР, след което нулевото реми бе запазено.

В 62-ата минута Мауро Икарди успя да отиграе след едно статично положение, но ударът му премина встрани от вратата.

Гостите поведоха след 79 минути игра. Наинголан пусна обещаващо извеждащо подаване към появилия се преди минути на терена Лаутаро Мартинес, който без да губи време стреля за 1:0.  

Натискът на „нерадзурите“ продължи, като в 85-ата минута Матиас Весино се включи добре в наказателното поле, но негов изстрел бе блокиран от бранител. Секунди след това Марсело Брозович пропиля разкошна възможност, след като от границата на наказателното поле нацели левия стълб.

В добавеното време на мача Парма можеше да изравни, но удар на Роберто Инглесе бе превъзходно париран от Самир Ханданович.

В следващия кръг Парма гостува на Каляри, докато Интер е домакин на Сампдория.