Интер постигна доста трудна, но важна победа над тима на Андрей Гълъбинов - Дженоа с 1:0 в двубой от 6-ия кръг на Серия А. Гостите завършиха двубоя с девет души, след два червени картона на Омеонга и Таарабт в края на срещата. Победното попадение дойде в 87-ата минута, когато Д`Амброзио беше точен.

Интер беше на път да изпусне златен шанс да поддържа дистанцията от лидерите Наполи и Ювентус, но в 87-ата минута след центриране от корнер Д`Амброзио се разписа във вратата на гостите.

В 90-ата минута Омеонга спря непозволено нападател на Интер, който се откъсваше сам срещу вратаря и беше изгонен. В продължението на срещата Таарабт направи безумно нарушение и беше изгонен с директен червен картон.

Така в класирането Интер е трети с 16 точки, а Дженоа е на 18-ото място с 2.

Кротоне без българския национал Александър Тонев, който е контузен би Беневенто с 2:0 и се измъкна от зоната на изпадащите като вече има 4 точки след първата победа на тима в първенството. Беневенто е последен без точков актив.

Лацио се справи с класическото 3:0 при гостуването си на Верона. Успехът дойде след голове на Чиро Имобиле (на два пъти) и Адам Марушич, което прати "лациалите" на 4-ото място с 13 точки.

Киево надигра далеч от дома Каляри с 2:0 в друг двубой от този кръг.