Италианският шампион Интер публикува трогателно съобщение към Кристиан Ериксен седмица, след като полузащитникът колабира по време на двубоя между Дания и Финландия на UEFA EURO 2020. В него "нерадзурите" споделят чувствата си и правят равносметка на последвалите събития.

Gulliver/Getty Images
27 снимки

"Това не бяха нормални дни - тези, които брояхме от събота. Това бяха от тези моменти, които изглеждаха толкова дълги и безсмислени за нас, когато всичко, което искахме, беше това да се окаже лош сън. За щастие, ние се събуждаме дори и от най-лошите кошмари.

В уважителното мълчание на тези дни ние събрахме всички наши мисли, молитви и дори въздишки, които бяха от облекчение заради снимките и новините, идващи от място, за което дори не подозирахме допреди няколко дни - болницата Rigshospitalet в Копенхаген. Вторник сутрин дойде най-добрият момент: снимка, усмивка и вдигнати палци. "Здравейте всички, много ви благодаря за вашите съобщения от цял свят. Това означава много за мен и моето семейство. Аз съм добре". Ето те и теб, Кристиан Ериксен.

В петък беше направена още една стъпка напред: операцията, изписването от болницата и посещението на неговите съотборници. "Беше невероятно да видя количеството съобщения, които сте ми посветили. Операцията мина добре и, предвид обстоятелствата, аз съм добре. Беше прекрасно да видя съотборниците ми отново след страхотния мач, който изиграха снощи, и е ясно, че ще викам за тях в понеделник срещу Русия".

Не спряхме да посвещаваме нашите мисли на Кристиан дори и за момент, тихомълком уважавайки толкова деликатен и личен момент. Междувременно, изразите на привързаност бяха много и то хубави, и естествени.

Докато мачът между Дания и Финландия беше подновен в Копенхаген в събота, Ромелу Лукаку и Ашраф Хакими излязоха на терена, съответно за Белгия и Мароко, като и двамата посветиха своите голове на Ериксен. "Крис, обичам те", извика Лукаку на камерите за послание, което беше разпространено навсякъде. Отдаването на почит идваше от всички краища на света, чак от Южна Корея с головете на Хюн-Мин Сон, съотборникът на Кристиан в Тотнъм.

Тръпките от страх се превърнаха в облекчение през последните няколко дни. Също така и в емоция: огромната фланелка с номер 10 преди Дания - Белгия на същия стадион като в събота. Играта спря след десет минути, когато феновете аплодираха, както и футболистите на терена, включително и Ромелу Лукаку. Банерите, фланелките, показани от привържениците и националните отбори, всички от които посветиха мислите си на нашия номер 24.

Всички тези моменти съставляват най-силната и най-сърдечна прегръдка за Кристиан Ериксен. Форца Крис, Интер и всички интеристи са с теб!", пише в изявлението на неговия клуб.

БТА
22 снимки