Отборът на Интер победи Верона с 1:0 в мач от 18-ия кръг на Серия А. Още преди да изминат три минути игра, Лаутаро Мартинес изведе Интер напред в резултата. Това бе и единсвеното попадение в срещата.

С тези три точки, "нерадзурите" настигнаха третия в класирането - Ювентус. И двата отбора имат по 37 точки след 18 мача. Верона пък е на 19-то място в таблицата, с едва 9 точки.


бгнес
14 снимки

Още в 3-ата минута Интер поведе в резултата. Топката попадна в краката на Лаутаро Мартинес, който я прати във вратата на Верона с левия крак. До положението се стигна, след като няколко опита за изстрели от страна на "нерадзурите" бяха блокирани. Никой обаче не успя да спре удара на аржентинеца - 1:0.

Нападателят на Интер не бе далеч от това да вкара втория си гол още преди да са изминали десет минути от мача. Един Джеко се опита да изведе Лаутаро Мартинес, който обаче бе изпреварен до топката от защитник на гостите, който чисто го спря. 

Верона изобщо не преклони глава пред тима от Милано, а започна да пресира и да търси отговор на попадението, което получи.

В 29-ата минута Верона заплаши вратата на домакините с центриране, което бе изчистено от Един Джеко. Последва корнер, от който гостите обаче също не се възползваха по най-добрия начин. 

Минута по-късно Исак Хиен от състава на Верона бе напът да сбърка фатално с връщането си назад към стража Лоренцо Монтипо, който обаче успя да стигне до топката преди Лаутаро Мартинес. Именно аржентинецът опита изстрел от далечна дистанция секунди по-късно, след като Интер отново спечели топката. 

В 38-ата минута Иван Илич си спечели много пространство с добър пробив в половината на "нерадзурите". След това той опита извеждащ пас, който обаче бе прекалено силен и стигна до ръцете на Онана. Вратарят на Интер улови спокойно. 

Две минути след това Димарко от състава на Симоне Индзаги проби отляво и пусна пас към Един Джеко, който бе абсолютно сам. Джеко реши да стреля с едно докосване и го направи много разочароващо, пращайки топката високо над вратата. В 41-ата минута пък Интер бе близо до второто попадение, след като Мхитарян нахлу с индивидуален рейт в пеналтерията на Верона и стреля, а топката мина на сантиметри от гредата на Монтипо. Ситуацията дори бе прегледана с ВАР за потенциална дузпа заради игра с ръка на защитник от гостите. Наказателен удар обаче не бе отсъден.

Първият жълт картон в срещата бе даден чак в 49-ата минута на мача. Получи го Павел Давидович от Верона. 

В 51-ата минута Интер комбинира отлично. Димарко се включи на скорост отляво и получи топката. След това той навлезе в наказателното поле на Верона и потърси с пас по земя Джеко, който се намираше около бялата точка. Нападателят на домакините обаче бе изпреварен и не успя да нанесе удар. Това бе първата по-опасна атака през втората част.

В 63-ата минута Лаутаро Мартинес бе изведен с дълъг пас. Аржентинецът се справи със защитник на Верона, използвайки и ръцете си, а след това остана очи в очи с вратаря на гостите. Нападателят на Интер копна топката и я прати в мрежата, над стража. Радостта от попадението продължи много кратко, тъй като се чу съдийски сигнал. Голът бе отменен заради нарушение в атака на Лаутаро Мартинес.

Верона стигна до първата си по-опасна ситуация пред вратата на Интер чак в 70-ата минута, когато обаче футболист на гостите не успя да нанесе точен удар, след добра комбинация при изграждането на атаката.

Кристиян Аслани показа страхотна техника, за да се освободи в 81-ата минута и да нанесе силен изстрел с десния си крак извън наказателното поле на Верона. 20-годишният халф, който влезе от резервната скамейка успя да финтира футболист на гостите и да стреля, като топката мина на сантиметри от целта. 

В последните секунди на срещата Верона показа дух и опита на няколко пъти да застраши вратата на Онана. Първо това сториха с далечен удар, който мина встрани от вратата, а в 93-ата минута на срещата гостите опитаха с пробив и центриране отдясно, но топката бе изчистена. Интер оцеля сериозния натиск на Верона и така се поздрави с успеха.

FT / ИНТЕР - ВЕРОНА 1:0

1:0 Лаутаро Мартинес 3'

Съставите на двата отбора:

Интер: Онана, Шкриняр, Франческо Ачерби, Матео Дармиан, Алесандро Бастони, Роберто Галярдини, Хакан Чалханоглу, Мхитарян, Федерико Димарко, Един Джеко, Лаутаро Мартинес

Старши треньор: Симоне Индзаги

Верона: Лоренцо Монтипо, Исак Хиен, Павел Давидович, Чекерини, Депаоли, Иван Илич, Адриен Тамезе, Джош Дойг, Дарко Лазович, Милан Джурич, Яя Калон

Старши треньор: Марко Дзафарони