Интер и Лацио завършиха наравно 1:1 в мач от 37-ия кръг на Серия А. Дайчи Камада откри резултата в 33-ата минута, а три преди края Дензъл Дъмфрис изравни. 

"Нерадзурите" събраха 93 точки след този мач, докато "орлите" са седми с 60 пункта. 

Gulliver/GettyImages
11 снимки

След срещата "нерадзурите" ще получат титлата си, която спечелиха преди няколко кръга. Хореографията на феновете беше посветена на забележителния сезон на техните любимци. В 3-ата минута Маркюс Тюрам се озова сам срещу вратаря, но не успя да го преодолее. 

В 13-ата минута Франческо Ачерби загуби топката пред собственото си наказателното поле, а Дайчи Камада подаде към Тати Кастеянос, чийто удар беше спасен от Ян Зомер. В 24-тата минута Димарко можеше да отбележи шестия си гол през кампанията, когато първо с десния крак от границата на пенала стреля опасно, но Проведел се намеси блестящо. Секунди по-късно след изпълнения корнер отново италианският халф-бек стреля, този път от около 30 метра, но пак вратарят на Лацио се отчете с великолепно спасяване.

В 33-ата минута донякъде изненадващо Лацио поведе със страхотен удар на Дайчи Камада от дъгата на наказателното поле. 

До края на първото полувреме Интер имаше четири положения за изравняване, но удар на Тюрам с глава мина покрай гредата, а при втората ситуация два пъти защитниците на "орлите" блокираха шутове и се справиха великолепно в опазването на преднината. В следващите секунди и изстрел на Барела от чудесна точка в наказателното поле беше блокиран, а това се случи и с изпълнение на Бастони.

В 56-ата минута удар с глава на Барела принуди Проведел да се намесва и да спасява. В 84-ата минута Кастеянос се озова сам срещу вратаря, но не успя да се разпише. 

В 87-мата минута след центриране от фаул на Алексис Санчес най-после Интер изравни с хубав удар с глава на Дъмфрис - 1:1.