Отборът на Интер постигна домакинска победа с 2:1 над СПАЛ в двубой от 14-и кръг на Серия А. Двете попадения за "нерадзурите" паднаха през първата част, а техен автор бе Лаутаро Мартинес. В началото на второто полувреме Матиа Валоти върна едно попадение, но това бе всичко, за което СПАЛ имаше сили. 

Интер бе по-активният отбор от самото начало на срещата. В 16-ата минута Лаутаро Мартинес се възползва от лоша намеса в съперниковата защита, която даде възможност  на аржентинеца да достигне до границата на наказателното поле и да отправи страхотен завършващ удар, с който изведе Интер напред в резултата. 

След попадението ситуацията не се промени и "нерадзурите" продължаваха да са единствената опасност на терена. В края на първата част отново Мартинес засече центриране на Антонио Кандрева и отказа Естрит Бериша със страхотен удар с глава, който удвои аванса на Интер.

СПАЛ обаче започна втората част по съвсем различен начин и още в 50-ата минута успя да върне едно попадение чрез Матиа Валоти. Халфът навлезе в наказателното поле с неверотен индивидуален рейд, който завърши с мощен удар в долния ляв ъгъл на вратата на Самир Ханданович. 

Интер не се уплаши от попадението и продължаваше да търси трети гол, за да възстанови двойния си аванс. Матиас Весино намери празно пространство в наказателното поле, но пропиля шанса си, след като ударът му премина встрани от лявата греда. 

До края на срещата липсваха опасни ситуации и резултатът се запази. 

Така Интер се възползва от грешната стъпка на прекия си конкурент - Ювентус и оглави класирането в Серия А. "Нерадзурите" събраха 37 точки, с една повече от "Старата госпожа". СПАЛ, от своя страна, се бори за съвсем друго, а именно да не изпадне. Отборът се намира на незавидното предпоследно място със само 9 точки в своя актив.

Резултати от останалите срещи в Серия А: 

Лацио - Удинезе   КР 3:0 
/ 1:0 Чиро Имобиле 9', 2:0 Чиро Имобиле (д.) 36', 3:0 Луис Алберто (д.) 45+1'/

Парма - Милан  КР  0:1
/ 0:1 Тео Ернандес 88'/