Дербито между Милан и Интер определено ще бъде черешката на тортата в кръга от италианската Серия А. Мачът е тази вечер е от 19:00 часа и ще бъде излъчвана пряко в ефира на MAX SPORT 3 HD.

"Росонерите" са настоящи шампиони, свалили от върха именно градския си съперник. Милан влизат в това дерби без загуба от началото на сезона след две победи и две равенства, като последното беше срещу Сасуоло - 0:0. Преди това тимът, воден от Стефано Пиоли надделя у дома срещу Удинезе с 4:2 и Болоня с 2:0, но се препънаха в Бергамо срещу Аталанта - 1:1. Така Милан изостава с точка зад вечния си съперник. Контузени са Ибрахимович, Ребич, Ориги и Крунич.

„Всички мачове са различни. Утрешният няма да има нищо общо с този срещу Сасуоло. Ще продължим да прилагаме нашите игрови принципи, като ще се нуждаем от голямо качество. Това ще бъде балансиран сезон, в който много отбори ще играят за триумф в края на кампанията. Утре ще се срещнат два отбора, които взаимно се познават добре. Дербито си е дерби. Очаквам мач с големи дуели. Който спечели повечето от тях, ще има по-голям шанс да победи и в двубоя", заяви Пиоли преди срещата.

Интер потегли с три победи - доста трудна победа с 2:1 на старта срещу Лече с гол в 95-та мин. на Дъмфрис, а после записа две спокойни победи срещу Специя с 3:0 и над Кремонезе с 3:1, но между тях в трети кръг болезнено 1:3 в Рим на Олимпико от Лацио, бившият тим на треньора Симоне Индзаги. 

През сезон 2019/20 и двете победи, при това убедителни, бяха за Интер - 2:0 и 4:2. През 2020/21 двата тима си размениха по един успех - 2:1 за Милан и 3:0 за "нерадзурите". През миналия сезон на "росонерите" стигнаха само до 1:1 в първата среща, а след това спечелиха с 2:1.