Интер спечели домакинството си на Торино с 3:2. Двубоят от 7-ия кръг на Серия А беше белязан от червен картон за "биковете" в 20-ата минута. Впоследствие пък Маркюс Тюрам вкара хеттрик, за да донесе успеха на "нерадзурите".

Gulliver/GettyImages
13 снимки

Срещата за гостите започна добре. В 14-ата минута пред Самуеле Ричи се откри добра възможност да отбележи. Той стреля от дистанция, но Ян Зомер спаси.

Шест минути след това обаче Гийермо Марипан беше изгонен. Първоначално футболистът на Торино получи жълт картон, но след преразглеждане с ВАР той видя червения цвят и напусна терена.

В 25-ата минута ситуацията за гостуващия тим се влоши. Тогава Димарко намери Тюрам с центриране, а вторият прати топката в мрежата за 1:0.

В 36-ата минута Ачерби пък намери Маркюс Тюрам, който с глава отблизо удвои аванса на Интер. 

Минута по-късно обаче Торино отговори. Дуван Сапата върна едно попадение и остави надеждите на "биковете" живи. При такъв резултат завърши и първата част.

Хакан Чалханоглу стреля от дистанция в 56-ата минута, а топката прелетя над напречната греда. Четири минути след това пък Лаутаро Мартинес отклони центриране към вратата. Стражът на Торино Ваня Милинкович-Савич спаси, но при добавката Тюрам изпрати топката във вратата, за да оформи своя хеттрик.

В 80-ата минута Мехди Тареми получи в наказателното поле и шутира. Вратарят на "биковете" спаси с крак.

Шест минути след това обаче гостите получиха дузпа, след като Чалханоглу извърши нарушение. Никола Влашич се нагърби с отговорността да изпълни и бе точен от бялата точка, за да намали изоставането на Торино.

В добавеното време на срещата Тареми шутира опасно в долния десен ъгъл, но Ваня Милинкович-Савич блесна с намеса, за да спаси. 

Все пак Интер взе трите точки и с актив от 14 заема второто място в италианското първенство. Торино остава с 11 пункта и заема шестата позиция.