Ръководството на Интер е влязло в преговори с представителите на безработния в момента наставник Антонио Конте. „Нерадзурите” разчитат на факта, че присъствието на изпълнителния директор Джузепе Марота – с когото Конте работи успешно в Ювентус – ще убеди специалиста да приеме поста.

Не за първи път доскорошният мениджър на Челси е свързван с треньорски пост в Интер. Понастоящем позицията принадлежи на Лучано Спалети, ала така както се развива сезонът дотук, италианецът няма да се задържи начело за следващата кампания. „Нерадзурите” допуснаха огромен провал в групите на Шампионската лига, които можеха да прескочат, ако бяха победили у дома вече отпадналия тим на ПСВ Айндховен в последния си мач. В същото време тимът се намира на 8 точки от втория в подреждането Наполи и цели 19 зад лидера Ювентус, след като вчера неочаквано падна с 0:1 от Торино.

„Калчомеркато” твърди, че по всички тези причини Марота и президента Стивън Жан са осъществили първоначален контакт с обкръжението на Конте. Последният ще стане свободен агент през лятото, когато договорът му с Челси изтича, макар да бе уволнен през юли.

Конте и Марота работиха в Ювентус от 2011 до 2014 година. Именно Марота беше човекът, който лобираше пред „бианконерите” да заложат на своя бивш футболист, а това се оказа вярното решение, защото Конте спечели първите 3 от 7-те поредни шампионски титли на Италия през последните 7 години.