Само една точка е нужна на Ювентус, за да стане шампион в Серия А за осми пореден път и 35-ти в историята си. Момчетата на Масимилиано Алегри допуснаха три равенства и само една загуба през този сезон (побеждавайки безапелационно всичките си големи конкуренти), като влизат в 32-ия кръг на шампионата с аванс от 20 точки пред втория Наполи.

Така само точка при гостуването на СПАЛ ще донесе поредния триумф на хегемона на Италия от последните години. Срещата, която е и първа в програмата за кръга, е в събота, 13 април, от 16:00 часа, като нея ще можете да гледате пряко по MAX Sport 3.

Титлата ще бъде най-бързо спечелената в историята на италианския футбол - шест кръга преди края. До момента има три случая, при които трофеят е подпечатват най-много при 5 оставащи кръга.

В останалите две битки от съботния ден много сериозно са замесени тимовете, които търсят 4-ото място в зона "Шампионска лига" догодина. Рома приема Удинезе на "Олимпико" (19:00 ч., пряко по MAX Sport 3), а Милан посреща Лацио на "Сан Сиро" (2130 ч. пряко по MAX Sport 3).

Милан, Рома и Лацио са разделяни само от три точки в подреждането, но все пак "росонерите" остават тима, който е в Топ 4 на този етап. Разместванията и грешките са възможни с оглед на колебанията и на трите отбора в последните няколко седмици. Видя се, че нито един от тях не може да задържи постоянно ниво, с което да се откъсне пред останалите. 

Донарума, Пакета и Бонавентура са аут за Милан, което ще вкара Хакан Чауханоглу в средата на терена до Кеси и Бакайоко, а Кутроне, Пионтек и Сусо ще действат в предни позиции. За Лацио отсъстващите са Лукаку, Бериша и Бадел. В предни позиции, в схема 3-5-1-1 ще играят Хоакин Кореа и Чиро Имобиле.

В неделя на сцената се появява и Каляри на Кирил Десподов. В последните дни българинът страдаше от травма и все още не ясно дали ще вземе участие и в тази среща. Преди седмица сардинци постигнаха важен успех по пътя към спасението си (2:1 над СПАЛ), но Десподов не взе участие в срещата. Възможно е сега да бъде поне на пейката срещу Торино (13:30 ч., неделя, пряко по MAX Sport 3).

Неделната програма продължава с домакинството на Фиорентина (без успех в последните си шест мача) на намиращия се в чудесна форма Болоня. Гостите са тимът в най-добра серия в шампионата - 4 победи в последните си 5 мача, с което поеха въздух над зоната на изпадащите. Те обаче все още са 17-ти с 30 точки, две повече от 18-ия Емполи. Възможно е тук някъде да се отвори разлом между отпадащите и спасилите се отбори, но нищо няма да бъде ясно до последния мач.

Вторият Наполи има само два успеха в последните си шест мача, като в последните два кръга не може да усети от вкуса на победата. Отборът се срути и в Лига Европа, където загуби първия 1/4-финален сблъсък от Арсенал като гост (2:0). За "адзурите" е ясно, че няма как да става дума за битка за титлата в Серия А при 20 точки разлика с Ювентус, но за тима ще е важно да опази втората си позиция от възможни набези на третия Интер (7 точки разлика). 

Сега отборът от "Сан Паоло" има визита на последния Киево, който при загуба сега и поне точка за Болоня срещу Фиорентина ще отпадне окончателно от елитния ешелон на италианския футбол. Срещата е в 19:00 часа, в неделя (14.04), като нея ще можете да проследите пряко по MAX Sport 3.

Неделният ден завършва с двубоя между предпоследния Фрозиноне срещу третия Интер (21:30 ч., пряко по MAX Sport 3). "Нерадзурите" постепенно интегрираха отново нападателя Мауро Икарди, но това не е причина за някаква сериозна победна серия. Тимът е 3-ти, но все още на 5 точки от Милан, като само лошите резултати на "росонерите" не позволиха размяна на позициите на двата градски съперника в таблицата.

Кръгът се затваря от двубоя на летящия през този сезон Аталанта (само на точка от Топ 4) срещу закъсалия и борещ се за оцеляване Емполи (21:30 ч., пряко по MAX Sport 3).