Само чудо може да измести Ювентус от първата позиция в Серия А. Разлика от 15 точки между "бианконерите" и втория Наполи може да коронова "Старата госпожа" като шампион още през април. Борбата за зона "Шампионска лига" остава ожесточена - в нея са вкопчени цели 4 отбора - Милан, Интер, Рома и Лацио. Любопитно ще бъде също дали Наполи ще успее да запази втората си позиция с оглед на играещите силно милански грандове.

Ето какво ни предлагат мачовете от 29-ия кръг в Серия А:

Удинезе - Дженоа

Удинезе и Дженоа дават началото на съботния ден с двубой на "Фриоли". "Зебрите" са на позиция над чертата и точките са единственото важно за тима в момента. Дженоа изпитва колебания в играта си, но се задържа в средата на таблицата и може с една идея да е по-спокоен за оцеляването си. 

Срещата между двата тима е в събота, 31 март, като нея ще можете да гледате пряко по MAX Sport 3.

Ювентус - Емполи

Преди паузата Ювентус претърпя първото си поражение през сезона (0:2 от Дженоа). Така тимът спря серията си от 31 двубоя без загуба в шампионата. "Старата госпожа" обаче продължава да бъде на 15 точки от втория Наполи.

Голямата новина, дошла в последните дни за Юве, е контузията на Кристиано Роналдо. Очаква се той да пропусне поне три мача, като остава под въпрос и за първия 1/4-финал в Шампионската лига срещу Аякс. Неговото място ще бъде заето от младия суперталант Мойс Кийн или Пауло Дибала.

Емполи, от своя страна, се бори за оцеляването си. Тимът е на точка над чертата, редувайки непрекъснато победи, равенства и загуби.

Срещата за Юве пропускат още Хуан Куадрадо, Дъглас Коста и Андреа Бардзали. В схема 4-3-3 в средата на терена ще бъдат Матюиди, Пянич и Джан. Напред - Бернардески, Манджукич и по всяка вероятност Кийн.

За Емполи аут са Антонио Ла Гумина и Матиас Силвестре. Очаква се капитанът Мануел Паскуал да остане на пейката. Фариас и Капуто ще действа в предни позиции в схема 4-4-2.

Двубоят между Ювентус и Емполи е в събота, 31 март, от 19:00 часа, като нея ще можете да проследите пряко в ефира на MAX Sport 3.

Сампдория - Милан

Най-интригуващият мач от съботната програма противопоставя два тима, борещи се за Европа. "Моряците" търсят точки, за да влязат в Топ 6 и участие в Лига Европа, докато Милан ще опита да се върне на пътя на победите - след драматичната загуба в Дербито на Милано (2:3) от Интер.

Милан се появи на третото място за две седмици, но поражението от градския враг отново свали "росонерите" до 4-ата позиция.

За Самп срещата пропускат Барето и Капрари. Гастон Рамирес и Рикардо Сапунара се завръщат след травми, но ще се борят за мястото на плеймейкър зад изнесените напред Габиадини и Куалярела (4-3-1-2).

За Милан с проблеми е единствено Джакомо Бонавентура. Давиде Калабрия е фаворит да стартира на десния бек. В средата на терена ще действат Кеси, Бакайоко и Пакета. Напред - Сусо, Пионтек и Чауханоглу.

Битката между Сампдория и Милан е в събота, 31 март, от 21:30 часа, като нея ще можете да проследите пряко в ефира на MAX Sport 3. 

Парма - Аталанта

Неделният ден стартира със срещата между Парма и Аталанта. Двубоят е, 31 март, от 13:30 ч., като него можете да гледате пряко в ефира на MAX Sport 3. 

Рома - Наполи

Едно от големите дербита на италианския футбол. Рома изживя треньорска смяна преди паузата - легендата Клаудио Раниери пое руля за сметка на Еузебио Ди Франческо. Въпреки колебанията, Рома остава в зона "Европа". Престоят на Раниери начело на "вълците" обаче започна с поражение - 1:2 от СПАЛ.

За Наполи ще опита да запази втората си позиция с оглед на непредвидимите милански грандове, идващи от задна позиция. Наполи е с едва два успеха от последните си шест мача. Все пак "адзурите" се върнаха на пътя на победите преди паузата (4:2 над Удинезе).

На "Олимпико" Рома няма да може да разчита на услугите на Пасторе, Ел Шаарауи, Флоренци, Манолас, Де Роси и Пелегрини. Пероти, Нзонзи, Кристанте, Дзаниоло ще действат в средата на терена, докато в атака ще оперират Джеко и Шик.

За Наполи в срещата няма да могат да вземат участие Албиол, Диавара, Кирикеш и наказаният Желински. Кайехон, Алан, Руис и Верди ще играят в средата на терена, а нападението ще водят Милик и Мертенс.

Сблъсъкът между Рома и Наполи е в неделя, 31 март, от 16:00 часа, като нея ще можете да проследите пряко в ефира на MAX Sport 3. 

Болоня - Сасуоло

Неделният ден продължава със сблъсъка между Болоня и Сасуоло. Двата отбора се изправят един срещу друг в неделя, 31 март, от 19:00 часа, като срещата ще можете да проследите пряко в ефира на MAX Sport 3. 

Интер - Лацио

Интер видя светлината в тунела с успеха над Милан в последния кръг (3:2). Тимът си върна третата позиция, но все още има работа за вършене. Ако все пак "нерадзурите" останат на мястото, на което са сега и след последния кръг, това ще бъде първо подобно постижение за тях от сезон 2010/2011 г.

Лацио ще бъде тежко изпитание за играчите на Лучано Спалети. "Орлите" от Рим са в серия от 4 победи в последните си 6 двубоя, като в последния кръг дойде и успехът с 4:1 над Парма. Шансовете на лациалите дори за място в Шампионската лига остават.

За Интер аут са контузените Върсалко, Де Врий и голмайсторът от последните месеци Лаутаро Мартинес. Раджа Наинголан е под въпрос за двубоя. В последните две седмици Мауро Икарди и ръководството на клуба сякаш намериха общ език и аржентинецът се завърна към нормалните си занимания с първия отбор.

Възможно е Икарди да заеме мястото на травмирания Мартинес. До него ще играят още Перишич и Политано във формация 4-3-3.

За Лацио аут са Лукаку и Раду. Чиро Имобиле изтърпя своето наказание и отново ще се завърне сред титулярите на тима. Марушич и Лулич ще действат като халф-бекове. Алберто, Лейва и Милинкович-Савич са в средата, а напред един зад друг ще са Кореа и Имобиле.

Срещата между Интер и Лацио в неделя, 31 март, от 21:30 часа, като нея ще можете да проследите пряко в ефира на MAX Sport 3.