След като Ювентус си гарантира 35-ата титла на Италия преди седмица, сега единствените въпросителни падат върху битката за Топ 4 и европейските клубни турнири, както и кой ще оцелее в италианския елит.

В 34-ия кръг все пак ни предлага голямото Дерби Д'Италия - Интер приема Ювентус с събота (21:30 часа, събота, пряко по MAX Sport 3). Интер единствено може да се погрижи за своето спокойствие на третото място, взимайки ценни точки от шампиона.

Иначе съботната програма стартира с домакинството на Болоня на Емполи (16:00 часа, пряко по MAX Sport 3). Болоня има нужда от свежи точки, за да може с още да избяга от зоната на изпадащите, след като в момента на 5 пункта пред 18-ия Емполи. Срещата на "Ренато Дал'Ара" е директен спор за спасението.

 В 19:00 часа, пряко по MAX Sport 3, събота, Рома ще опита да преодолее съпротивата на Каляри с Кирил Десподов в състава (в групата за двубоя). Рома е с 6-ти с равен брой точки (55 т.) с Аталанта и една зад 4-ия Милан. Определено желанието на "вълците" за ново участие в Шампионската лига ще провокира влагане на максимум в двубоя със сардинци.

Неделният ден дава начало с гостуването на Наполи на Фрозиноне (13:30 ч., MAX Sport 3). Неаполитанците вече са далеч назад за Юве и окончателно загубиха всички шансове да гонят своя съперника.

Все пак те трябва да задържат втората позиция от евентуален финален щурм на третия Интер - разликата е 6 точки 5 кръга преди края. Фрозиноне е на 10 точки то спасението, но с оглед на колебливата форма тимът трудно ще стигне до спасение.

Във втората среща от неделната програма СПАЛ приема Дженоа (16:00, пряко по MAX Sport 3) в двубой на средняците, които обаче все още не са си гарантирали официално спасението и нямат нужния актив от минимум 40 точки.

Денят приключва двубоите на Сампдория срещу Лацио (19:00 ч., пряко по MAX Sport 3) и Торино Милан (21:30 часа, пряко MAX Sport 3). Лацио все още има шансове за участие в Европа - на 3 точки зад градския си съперник Рома на 6-ото място, докато Милан има нелеката задача да влезе в победна серия и да удържи 4-ото място. 

В понеделник кръгът се затваря с еврокандидата Аталанта, който домакинства на Удинезе (20:00 ч., MAX Sport 3). Втората среща е Фиорентина - Сасуоло (от 22:00 часа, MAX Sport 3).