Отборите на Интер и Каляри завършиха 1:1 в двубой от 21-ви кръг на Серия А. В 29-ата минута дебютиращият Ашли Йънг подаде за попадение на Лаутаро Мартинес, но в 78-ата минута Раджа Наинголан развали празника на "нерадзурите" и възстанови равенството, което до края на срещата остана непроменено. 

Първата добра възможност за домакините дойде още в 9-ата минута, когато Джовани Симеоне засече подаването на Нахитан Нандес, но не съумя да намери точните очертания на вратата. 

В 14-ата минута Николо Барела изпрати топката в мрежата на гостите, но попадението бе отменено заради засада.

В 23-ата "нерадзурите" записаха нов пропуск - този път Алесио Краньо демонстрира страхотни рефлекси и отказа Лаутаро Мартинес. 
Така се стигна до откриващото попадение в 29-ата минута, когато дебютантът Ашли Йънг адресира красиво прехвърлящо центриране към Мартинес, който я насочи в долния десен ъгъл. 

В края на първата част Мартинес можеше да се разпише за втори път, но след като се измъкна от защитата и се озова очи в очи с вратаря, който отново реагира блестящо. 

Getty Images
25 снимки

В началото на второто полувреме Ромелу Лукаку бе неточен и не успя да се разпише, а малко по-късно Стефано Сенси дриблира перфектно през противниковата защита, но и неговият шут мина на косъм от целта. 

В 78-ата минута равенството бе възстановено. Раджа Наинголан реши да пробва късмета си от дистанция, но ударът му рикошира, което спомогна топката да се озове в мрежата на Ханданович. 

В добавеното време на срещата Мартинес получи жълт картон за грубо нарушение, но в последствие бе по-бурен от необходимото и напусна терена преди последния съдийски сигнал. 

Така Интер записа трето поредно равенство в първенството и има 48 точки в актива си, а Каляри е 6-и с 31 пункта.