Халфът на Интер Николо Барела е започнал преговори с ръководството за подновяване на договора си. Настоящият договор на 26-годишния футболист е до лятото на 2026 година, но шефовете са готови да го обвържат за по-дълъг период, разкрива "Калчомеркато".

Барела е ключова фигура в състава на Интер и в клуба разчитат много на него да бъде лидер на тима в дългосрочен план. Именно заради това те са готови да го възнаградят с нов контракт и по-добри финансови параметри. В момента халфът получава по 5 милиона евро на сезон, плюс още милион под формата на бонуси, но тази цифра със сигурност ще бъде повешена с немалък процент.

Барела пристигна в Интер от Каляри през 2019 година за близо 44,5 милиона евро. Той обаче бързо показа, че това е била правилна инвестиция от страна на клуба и в момента цената му е скочила двойно. Въпреки това той е обект на интерес от доста европейски грандове, сред които Манчестър Юнайтед, Ливърпул, Арсенал, Челси и Тотнъм. На този етап обаче в Интер дори и не се замислят за евентуална негова продажба и дори са склонни да се разделят с някои от настоящите си играчи, за да осигурят средства за новия договор на Барела.

Откакто е в Интер халфът има 217 мача, 22 гола и 48 асистенции за "нерадзурите". Той имаше и ключова роля за успеха с 1:0 над Ювентус в неделя.