Италианските грандове Милан и Интер преди известно време официално обявиха намерението си да построят нов стадион, който да замени легендарния "Джузепе Меаца", който е използван и от двата клуба. Оттогава насам обаче почти не са предприети важни стъпки към изграждането на новото съоръжение.

Днес кметът на Милано Джузепе Сала призна, че една от основните причини за това е несигурността около собствениците на Интер.

"Докато Интер не изясни корпоративната си ситуация, няма да можем да продължи с този порект. Следователно ние ще прекратим диалога с клубовете, докато не се изясни ситуацията. Не можем да оставим толкова важен проект в ръцете на клуб, който няма яснота за своето бъдеще. Не бива да си мислим, че този проект ще включва единствено изграждането на стадион. От една страна той ще е за самото съоръжение, а от друга - за обновяването на зоната около него. Цялата работа по него ще отнеме пет-шест години. Интер трябва да ни даде уверения за бъдещето си като клуб. Дотогава няма да има разговори по тази тема", заяви Сала по време на събитие, в което участва.