Кметът на Милано Джузепе Сала настоява, че „се търси решение, удовлетворявакщо всички“, след като се срещна с представители на Интер и Милан около плановете за новия стадион на двата тима в града.

Според агенция Dire, при последната среща местните власти поискаха от двата клуба да намалят още офисните площи и сградите, които не са пряко свързани със стадиона в проекта.

Това е подобно на проблемите, които Рома имаше с влатите в Рим, когато се опитваха да представят планове за свой стадион. И проектът на “джалоросите“ е в задънена улица от бюрокрация.

Главният изпълнителен директор на Интер Алесандро Антонело, президентът на Милан Паоло Скарони и представителят на хедж фонда Елиът Джорджо Фурлани бяха на срещата със Сала днес.
 

 

„Има взаимно желание да напредваме. Трябва обаче да направим интересите на всички съвместими и да продължим да търсим решение“, каза кметът Сала пред репортери.

„Смятам днешната среща за стъпка напред, ще я обсъдим отново по-късно тази седмица отново. Нашият интерес е да прогресираме. Разбирам клубовете, те обясниха, че за да се състезават в Европа им трябва нов стадион. И ние, и клубовете трябва да направим крачка един към друг, голям компромис”, завърши изказването си градоначалникът.