Интер е на път да осъществи много голям удар и да задържи своя голмайстор Мауро Икарди с нов договор. Според информацията на "La Gazzetta dello Sport", в преговорите между двете страни има много сериозен напредък и в близките дни се очаква аржентинският футболист да поднови своя контракт с клуба до 30 юни 2023 година.

Интер ще нанесе много сериозен удар по амбициите на Реал Мадрид и Ювентус, ако успее да задържи Икарди.

Най-добрият отговор на Интер след отпадането от Шампионската лига, без никакво съмнение е подновяването на договора на Икарди.

Ръководството на „нерадзурите“ реагира бързо в последните часове и договори с конкретни стъпки финансовите параметри по новия контракт на голаджията.

Шефовете на Интер проведоха серия от срещи с агента на Икарди – Уанда Нара, за да затворят условията на договора.

Продължаването на контракта на Икарди е по-бързо задвижен след пристигането в Интер на Джузепе Марота, който има за своя основна цел задържането на аржентинския нападател на „Сан Сиро“.

„Нерадзурите“ са готови да увеличат заплатата на Икарди от 6 на 8 милиона евро на година, а също така и да увеличат значително освобождаващата клауза в договора му.

„Договорът е по-далече или поне не е толкова близо, колкото се говори“, сподели Уанда Нара в интервю за телевизионния канал „Tiki Taka“.

Тя разкри, че през миналото лято Икарди е отхвърлил предложение от Ювентус.

„Нашият приоритет  Интер“, добави Уанда.

25-годишният нападател в текущия сезон има 19 мача и отбеляза 13 гола с 2 асистенции.

Футболистът се очаква през януари да подпише нов договор с клуба от Милано.