Наставникът на Интер Антонио Конте с горчивина си припомни последния мач на отбора си срещу Болоня. Тогава “нерадзурите” водеха с 1:0 като домакини, но въпреки това изпуснаха дузпа и претърпяха обрат до 1:2 с човек повече на терена. Утре двата отбора отново ще се изправят един срещу друг на “Джузепе Меаца”.

“Срещу Борусия Мьонхенгладбах си запушихме ушите и мислехме само за това да играем и да дадем най-доброто от себе си. Умората е неизбежна. Изиграхме 4 мача за 11 дни, сега имаме още един ден, за да се възстановим. Трябва да изиграем всички важни и решаващи мачове с много малко време за подготовка за тях и за възстановяване на енергията. Това е трудността", започна специалистът. 

"Миналия сезон загубихме невероятен мач срещу Болоня. Водехме с 1:0 и доминирахме в срещата, пропуснахме дузпа и допуснахме два гола от контраатаки при 11 на 10 в наша полза. Този двубой много ме ядоса. Болоня са силен и непоколебим отбор. Те играят с добра скорост и са се подготвяли за мача цяла седмица. Срещу Интер нивото на внимание на противниковите отбори нараства. Искаме да придадем последователност на нашия път". 

"Ако статистиката сочи, че допускаме доста голове и че често изоставаме в резултата на “Джузепе Меаца”, значи трябва да бъдем по-добри. Трудно е да си говорим за домакинства и гостувания в момента. Няма фенове и така обстановката на стадиона нито може да ти даде нещо, нито да ти отнеме. Но ще се опитаме да се подобрим и в това отношение".  

"Раджа Наинголан все още не се е възстановил и няма да е на разположение за мача. Стефано Сенси също не е готов. Николо Барела може и все още има какво да подобри, което е добре. Той може да се справи доста добре, защото все още е много млад. Трябва да сме добри в калибрирането на моментите, в които можем да работим. Трудно е да работиш физически, когато играеш на всеки три дни. Но се надяваме да играем през три дни, защото това означава, че продължаваме напред в турнирите”, заяви Конте на пресконференцията си преди мача.