Наставникът на Интер Антонио Конте потвърди, че Аталанта е отборът, който се намира в най-добра форма в Италия и за „нерадзурите” предстои изкушаващ тест, който е важен за взимане.

След двете поредни победи с 5:0, тимът на Джан Пиеро Гасперини пътуват до Милано, за да играят в събота срещу Интер, а треньорът на Интер вярва, че срещата ще е интензивна и отборът му трябва да продължава да израства.

„Този мач е важен за спечелване от нас, защото играем срещу отбора, който се намира в най-добра форма в Серия А. Те продължават да се развиват и да бъдат още по-силни, за разлика от миналия сезон. Това е изкушаващ тест за нас, тъй като Гасперини върши страхотна работа. Той работи със своите идеи и детайли върху нещата, поздравления за Джампиеро, тъй като е работохолик. Аталанта е красив за наблюдаване отбор”, акцентира на брифинга си Конте.

„Очаква интензивен и здрав във физически аспект мач, тъй като играят два отбора, които обичат скоростта в играта. Трябва да бъдем щастливи от начина, по който правим нещата, но имаме да подобряваме някои компоненти. Те сякаш са пред нас в развитието си, но работят от по-отдавна заедно”.

Хората на Конте имат допуснати само 15 гола в 18 мача, но Аталанта е отборът, който има най-много вкарани гола в лигата – 48, които са девет повече от Интер. „За да спечелиш, трябва да вкарваш голове. Трябва да атакуваме прекрасно, но балансът е най-важен. Не е важно да вкараме много и да допуснеме много. Никога не съм виждал отбор да става шампион с голямо ниво на нападение и слаба защита. Няма значение, че сме на върха по средата на сезона, тъй като е важно това да е накрая. Победителите са тези, които пресичат финалната линия първи, а не по средата. Трябва да спечелим в събота, но няма да е лесно. Те искат да направят същото. Трябва да играем силен футбол, защото те са силен отбор, но всичко си зависи от нас”, анализира Антонио Конте.