Треньорът на Интер Антонио Конте нападна медиите в Италия, че прекалено много критикуват тима му. Италианският специалист сподели, че все още му е много трудно да интегрира Кристиан Ериксен в отбора.

„Нерадзурите“ спечелиха максималният брой точки и отбелязаха седем попадения в последните си два мача.

„Има ентусиазъм в отбора. Започваме да берем плодовете от нашата работа, която свършихме през последните седмици. Най-накрая момчетата са оценени. В предишните кръгове отборът понесе много критики. Беше трудна година, след като имахме проблеми с контузии. Травми имаха Сенси, Галиардини, Барела и Весино“, каза Конте пред клубният канал на Интер.

„Пострадахме от тези липси, но гледахме, че чашата е на половина пълна, а не празна. Заместниците им се представиха на ниво. Хора като Брозович, Валеро и Ериксен, който в момента е в процес на интеграция към футбола в Италия“, добави още треньорът на „нерадзурите“.

Той говори и за предстоящият мач с Рома. „Те са добър отбор, който има отлични играчи и треньор. Ще бъде труден мач, защото той идва два дни след двубоят ни със СПАЛ. Едно пътуване и ден по-малко за възстановяване“, каза Конте.