Треньорът на Интер Антонио Конте няма никакви илюзии, че „нерадзурите“ ще могат да спечелят Скудетото и дори Лига Европа през настоящата кампания. Вчера миланският гранд спечели гостуването си на Дженоа с 3:0 и по този начин се изкачи на втората позиция в Серия А.

Gulliver/GettyImages
29 снимки

„Не казах, че второто място е лошо, просто трябва да погледнете по друг начин – да виждате чашата полупразна или полупълна“, каза Конте пред SportItalia.

“Не знам защото хората в последно време гледа песимистично на нещата. Цифрите са ясни, тези момчета правят страхотни неща и разбира се, че трябва да се подобрим, но в същото време поздравявам футболистите, тъй като продължават да растат“, добави още той.

„Жалко за някои мачове, но има сезони, когато не жънеш това, което сееш. Това се случи с Интер. Искаме да стигнем максимално далеч и да имаме най-добрата статистика. Някой друг ще спечели Скудетото, но ние трябва да имаме амбицията и да се стремим да стигнем максимално високо“, заяви Конте.

„Не е проблемът, че не се възползвахме от грешките на Ювентус. Трябваше да се справим с контузии, които не очаквахме, като тези Матиас Весино и Алексис Санчес. Никога няма да спра да благодаря на Борха Валеро или Свети Борха, както го наричам, защото той ни спаси в толкова много ситуации, в които бяхме на предела“, добави италианският специалист.

„Надявам се клубът да реши проблема с трансфера на Алексис, защото за три четвърти от сезона разполагахме само с Ромелу Лукаку и Лаутаро Мартинес, плюс младия Себастиан Еспозито. Момчетата заслужават още повече кредит на доверие и се надявам клубът да реши това, защото имаме нужда от алтернативи“, каза Конте.

„Не знам дали можем да спечелим Лига Европа. Има и други отбори като Манчестър Юнайтед, които имат същата идея. В Англия казват, че „червените дяволи“ са принудени да спечелят турнира, защото може да не се класират директно за Шампионската лига. Искаме да направим всичко възможно да спечелим Лига Европа. Казвам на момчетата, че трябва да дадат всичко от себе си, но дори Хетафе е много труден съперник“, добави още той.