Наставникът на Интер Антонио Конте изрази дълбокото си възмущение, когато беше попитан за петицията на феновете на Ювентус за премахването на неговата плоча от Алеята на славата пред “Алианц Стейдиъм”. Въпреки че над 15 хиляди тифози на “Старата госпожа” са подкрепили тази идея, клубният президент Андреа Аниели отказа да осъществи тяхното желание.

“Разочарован съм, че Аниели трябваше да се намеси, защото това просто даде гласност на едно вулгарно предложение, което демонстрира невежество, както и липса на ценности и възпитание. Дори не исках да обсъждам това, но вие в медиите предоставяте изява на тези глупави и необразовани хора. Те не са фенове, невежи са", каза бесният Конте. 

"Преди десет дни отправих послание към привържениците. Късметлии сме да бъдем част от най-добрия спорт в света и трябва да бъдем за пример, да предаваме нататък позитивни ценности и да сме ентусиазирани, докато играем футбол. Това е спорт, а не война. Понякога хората го забравят".

"Това е спорт, който трябва да отразява позитивни човешки ценности, а не омраза и насилие. Ако това не е случаят, то тогава аз ще съм първият, който ще си тръгне. Никой не ме кара да работя като треньор. Става все по-трудно, защото обществото в наши дни изтъква омразата и насилието".

"Наистина ми е тежко, откакто се върнах в Италия от Англия. Виждам определени ситуации и се чудя защо въобще се занимавам с това. Докато страстта ми към този спорт надвишава тези проблеми, ще продължавам напред. Ако обаче страстта ми се понижи, аз ще съм първият, който ще каже, че е време да се оттегля. Няма да е голяма загуба нито за футбола, нито за мен”, коментира Конте на пресконференцията си преди утрешния сблъсък с Ювентус.