Наставникът на Интер Антонио Конте призна, че не е приятен фактът, че отборът му ще играе два поредни мача на празни трибуни, но той вярва, че здравето на хората е преди всичко. Седмицата е повече от проблемна на Апенините, след като мачове в Северна Италия ще се играят на „закрити врата”, след като коронавирусът се развива много бързо.

Неделният мач на Интер със Сампдория бе отменен, а срещата с българския шампион – Лудогорец, ще бъде без фенове по трибуните. Същото ще се случи и в дербито срещу Ювентус идната неделя.

„Не е красиво да играеш без публика, тъй като футболът се нуждае от хора и атмосфера. Това е най-хубавото нещо”, каза Конте пред Sky Sport Italia преди мача с Лудогорец.

„Решенията се взимат от високо ниво, а здравето е преди всичко. Единствено се надявам всичко да се нормализира”.

Интер посреща Лудогорец в четвъртък, след като в първия мач „нерадзурите” спечелиха с 2:0 в Разград. Конте вярва, че отборът му трябва да третира тази среща сякаш е 0:0.

„Трябва да си утвърдим продължаването, което е най-важното нещо. Знаем, че всички мачове в Европа са трудни. Записахме солиден резултат в първия мач, но този трябва да го смятаме все едно започва от 0:0. Нужно е да покажем силно представяне и желание за победа”, отсече италианецът.