Новият старши треньор на Интер (Милано) Антонио Конте е потвърдил, че нападателят Мауро Икарди не влиза в плановете му за новия сезон, съобщава “Кориере дело Спорт”.

По информация на изданието, италианският специалист е извикал Уанда Нара- съпруга и агент на Икарди, за да й съобщи, че няма да разчита на 26-годишния аржентинец. Като мотив той изтъкнал, че иска да привлече Ромелу Лукаку от Манчестър Юнайтед, който ще бъде негов основен голмайстор.

"Червените дяволи" са поставили цена на играча от 75 милиона паунда, а Конте смята, че няма проблем да бъдат платени за правата на белгиеца. Медиите на Апенитите обаче смятат, че Конте иска да изчисти отношенията в съблекалнята от самото начало и иска да си обезпечи спокойствие в отбора.

Мауро Икарди има договор до юни 2021-а година, така че трябва да си намери кандидат, който да плати трансферна сума за него. Говори се, че интерес има от Ювентус, Рома и Наполи.

През миналата година Икарди вкара 11 гола и подаде 4 асистенции в 29 мача в Серия А, а също така има и 4 гола в 6 мача в Шампионската лига.