Треньорът на Интер Антонио Конте не скри разочарованието си след равенството на "нерадзурите" при гостуването на Лече завършило 1:1. Италианският специалист направи интересни сравнения за своите футболисти.

„Ние сме отбор, който трябва да се движи със 200 км/час. Не можем да си позволим някой от тима да не поддържа темпото, защото в крайна сметка ще стигнем до равенство в мач, който по принцип е трябвало да спечелим”, заяви Конте пред Скай Спорт Италия.

“Ако поддържаме средна скорост на движение, няма как да постигаме победи. През цялата първа половина на сезона бяхме на пълна мощност, но когато спрем да го правим, ставаме един най-обикновен отбор. Когато започнем да се движим леко като круизен кораб, това няма да ни е достатъчно, за да печелим всичките точки”, добави още той.

Италианският специалист даде още един аргумент за равенството. Той посочи сходните постройки на игра на двата тима. Интер играеше в схема 3-5-2, а еквивалента на Лече бе 5-3-2.

“Не е лесно да играеш срещу съперник със сходна постройка”, обясни Конте за изпуснатите три точки.

Той пак говори за евентуалния трансфер на Кристиан Ериксен от Тотнъм. Тези дни мениджърът на „шпорите“ Жозе Моуриньо се засегна, че Конте бил споменавал името на негов футболист.

“Никога не съм казвал нещо необичайно по време на януарския пазар, че да усложня работата на колегите. Но всеки път, когато споделя нещо, то бива преувеличавано или преиначавано от медиите. Пак казвам, че съм щастлив с футболистите, с които разполагам. Клубът обаче преценява. Трябва да се развиваме, ако искаме да продължим да печелим по много точки. Клубът решава - дали иска да се възползва от изгодна цена на пазара, или иска да предприеме друг подход. Аз съм само един треньор, оставям решенията на ръководството”, завърши Конте.