Треньорът на Интер Антонио Конте заяви, че спечелената през този сезон титла в Серия А е най-трудната в карлиерата му. "Нерадзурите" си гарантираха Скудетото за първи път след 11-годишна пауза през миналия уикенд, а в първия си двубой като вече сигурни шампиони снощи разгромиха Сампдория с 5:1 на "Сан Сиро", след което отпразнуваха трофея на терена.

"Мисля, че надминах себе си в последните два сезона. Трябваше да вложа много усилия за тази титла. Това не е най-голямото ми треньорско постижение, но е най-трудно постигнатото. Направихме нещо специално след 11 годитни без Скудето", заяви Конте.

Интер също така записа рекордна 14-а поредна домакинска победа в мач номер 200 на Конте като треньор в Серие А. С успеха отборът събра 85 точки три кръга преди края и записа най-доблър актив от 2008 година.

"Мотивацията е и трябва да бъде единствено за победи. Това трябва да влезе в мозъка на играчите и да им стане като фикс-идея. Срещу Сампдория със страхотен треньор като Клаудио Раниеро имаше всички условия да не изпълним целта си, но ние запазихме концентрация и бяхме смъртоносни през цялата среща", добави още той.