Интер трябва да свърши още много работа, преди да успее да помисли за прекратяване на 11-годишното чакане за титлата в Серия А, предупреди старши треньорът Антонио Конте своите играчи след победата им с 1:0 в Болоня.

"Има още десет мача да изиграем, девет за някои други отбори. Пътят е дълъг и все още има 27-30 точки, които трябва да се разпределят", заяви Конте пред "Sky Italia".

"Много добре знаем, че италианската лига е трудна, трябва да спечелите всеки мач. Тъй като мачовете намаляват, неизбежно е да започнем да гледаме напред. Но от нас зависи да спечелим първото място, не сме постигнали още нищо.
Интер ме призова да променя историята от последните години. Целта беше да успея да спечеля в рамките на три години или да изградя силен отбор и да направя феновете горди. Някои неща се промениха от началото, но ние трябва да останем фокусирани върху работата и да мислим за влияние върху това, което можем", добави още той.

Интер за последно спечели титлата в Серия А под ръководството на Жозе Моуриньо през 2009/10 г., има мач по-малко от втория Милан и може да увеличи преднината си до 11 точки, ако победи Сасуоло у дома в сряда.
Спечелване на Скудетото не само ще сложи край на дългото чакане на Интер, но и ще прекрати на деветгодишната хегемония на Ювентус.