Престоят на българския нападател Кирил Десподов в Италия продължава. Той вече записа минути в два мача за новия си тим Каляри – срещу Милан и Парма (дебют у дома).

В двубоя срещу Сампдория обаче крилото по всяка вероятност ще остане извън сметките, тъй като през седмицата получи травма в гърба. Очакваше се Десподов да започне първия си мач като титуляр за сардицни, но засега късметът не е с него. Той пропусна две тренировки на тима в последните няколко дни, като в момента се подготвя индувидуално.

Кирил Десподов

източник: БГНЕС

Срещата между Сампдория и Каляри и е в неделя, 24 февруари, от 13:30 часа, като нея ще можете да гледате пряко по MAX Sport 3.

Останалите – на върха всичко изглежда ясно. Ювентус сгреши само на три пъти (три равенства) до момента, като вече е с 21 победи и 13 точки преднина пред втория Наполи.

Болката за Юве дойде в Шампионската лига, където тимът бе повален Атлетико Мадрид (0:2) в първи осминафинален сблъсък в турнира - реваншът ще бъде повече от тежък за Роналдо и компания.

Атлетико Мадрид - Ювентус

източник: Gulliver/GettyImages

Битката за зона "Шампионска лига" в Италия става все по-ожесточена. Милан вече е с едни гърди пред своите съперници (най-вече след петъчния успех над Емполи с 3:0), а дори може да погледне смело и към третото място на Интер.

Ето какво ни предлагат най-интересните мачове от 25-ия кръг в Серия А:

Болоня - Ювентус

Ювентус гостува на намиращия се в зоната на изпадащите Болоня в поредна крачка към титлата. През седмицата обаче момчетата на Масимилиано Алегри претърпяха крушение – загуба с 0:2 в Испания срещу Атлетико Мадрид.

Това увеличи напрежението на „Алианц Стейдиъм” неимоверно, въпреки че тимът все още е играта и може да направи обрат. Надеждите са насочени изцяло към звездата Кристиано Роналдо, който има 5 спечели Шампионски лиги и в момента е най-резултатният играч в турнира (121 гола).

Атлетико Мадрид - Ювентус

източник: Gulliver/GettyImages

В Серия А, освен драматичния хикс с Парма (3:3) преди две седмици, „бианконерите” нямат особени грижи.

Болоня, от своя страна, не успя да набере инерция след изненадващия успех над Интер (1:0), след което записа равенство и загуба. Това остави тима на Синиша Михайлович в зоната на изпадащите.

Аут за домакините от „Ренато Дал”Ара” са цели четирима играчи – Лианко, Гонсалес, Дестро и Матиело. В схема 4-3-3 Поли, Пулгар и Сориано ще бъдат в средата на терена, докато Паласио, Сантандер и Сансоне ще играят в предни позиции.

Ювентус - Фрозиноне

източник: БГНЕС

За Юве аут са трима – Хуан Куадрадо, Сами Кедира и наказаният Емре Джан. В момента Кедира минава лечение на сърцето, след като в навечерието на мача с Атлетико му бе открита аритмия.

Без Джан пък в средата на терена Алегри би трябвало да заложи на същата халфова линия, както в двубоя с Атлетико -  Бентанкур, Пянич и Матюиди. Дибала, Роналдо и Манджукич ще водят атаката на торинци.

Юве е спечелил 10 от последните 11 мача срещу Болоня в местния шампионат, вкарвайки 23 гола в този период.

Рома - Болоня 2:1

източник: Gulliver/GettyImages

Срещата между Болоня и Ювентус и е в неделя, 24 февруари, от 16:00 часа, като нея ще можете да гледате пряко по MAX Sport 3.

Парма – Наполи

На стадиона в област Емилия-Романя излизат два отбора в ужасна форма. Наполи тотално сдаде битката за титлата, след като направи 3 равенства в последните си 4 кръга на шампионата. Парма, от своя страна, е с 4 загуби в последните си 6 двубоя.

През седмицата момчетата на Карло Анчелоти все пак си резервираха място в 1/8-финалите на Лига Европа, след като елиминираха Цюрих. Сега основната цел пред тима е да запази втората си позиция от евентуална атака на миланските грандове Интер и Милан, които показват добра форма в последните си два мача.

Наполи - Цюрих 2:0

източник: Gulliver/GettyImages

Аут за Парма са Алберто Граси, Федерико Димарко, Матео Скоцарела и Лео Стулак. Рикардо Галиоло се върна след наказание. Във формация 4-3-3 Биабиани, Инглезе и Жервиньо ще опитат да изненадат втория в таблицата, както вече го сториха с първия – Ювентус (3:3).

За Наполи участие в двубоя няма да могат да вземат контузените Марио Риу, Раул Албиол и звездата Лоренцо Инсиние, който е наказан.

Наполи - Цюрих 2:0

източник: Gulliver/GettyImages

След няколкото ротации при успеха над Цюрих (2:0), сега Анчелоти ще може да заложи на всичко най-добро в наличност. Кайехон, Алан, Руис и Желински ще действат в средата на терена, докато Милик и Мертенс на този етап са единствените опции за върха на нападението.

Въпреки че често грешки с равенства, Наполи е непобеден в цели 34 от 38 мача в Серия А. Тимът също така е запазил суха мрежа в 7 от 10 двубоя.

Каляри Парма

източник: БГНЕС

Фиорентина - Интер

Най-интересният мач от кръга ще се играе на „Стадио Артемио Франки” във Флоренция, където Интер гостува на Фиорентина.

През седмицата момчетата на Спалети довършиха австрийския Рапид Виена и продължиха към 1/8-финалите на Лига Европа. За „нерадзурите” неприятната новина е възходът на градския съперник Милан, който вече е само на точка зад тях във временното класиране на Серия А.

Интер - Рапид Виена 3:0

източник: Gulliver/GettyImages

Фиорентина все още мечтае за европейските клубни турнири, като битката с тимовете на Торино, Лацио и Аталанта, така дори и Рома, остава отворена до последно.

В Интер бушуват любопитни процеси, които направиха така, че нападателят Мауро Икарди да не бъде включен в състава за няколко мача, а капитанската му лента да бъде отнета. Това го накара да не пожелае да играе след този акт на клуба.

Мауро Икарди и съпругата му Уанда

източник: Gulliver/Getty Images

В този период Интер постигна 4 победи (две в шампионата и две в Лига Европа), а сериозно впечатление направи младият аржентинец Лаутаро Мартинес. Очаква се Икарди бъде част от групата за мача с Фиорентина, но по всяка вероятност ще остане на пейката.

Шиме Върсалко и Балде Кейта са аут поради травми, което ще накара Спалети да заложи на Д’Амброзио, Шкриниар, Де Врий и Асамоа в защита, на Брозович и Весино в средата на терена и напред – Политано, Наинголан, Перишич и Мартинес.

Фиорентина - Наполи

източник: Gulliver/GettyImages

В лазарета на Фиорентина са Кевин Миралас и Жерман Пецела. Въпреки че вкара на СПАЛ (4:1), Джовани Симеоне се очаква да остане на пейката за сметка на Жерсон, Муриел и Киеза в предни позиции.

Статистиката показва, че Фиорентина е непобеден в 6 мача срещу Интер в Серия А.

СПАЛ - Фиорентина 1:4

източник: Gulliver/Getty Images

Срещата между Фиорентина и Интер и е в неделя, 24 февруари, от 21:30 часа, като нея ще можете да гледате пряко по MAX Sport 3.

Срещата между Торино и Аталанта и е в събота, 23 февруари, от 16:00 часа, като нея ще можете да гледате пряко по MAX Sport 3.

Срещата между Фрозиноне и Рома и е в събота, 23 февруари, от 21:30 часа, като нея ще можете да гледате пряко по MAX Sport 3.

Срещата между Сасуоло и СПАЛ и е в неделя, 24 февруари, от 16:00 часа, като нея ще можете да гледате пряко по MAX Sport 2.