Крилото на Интер Матео Политано се надява Интер и неговият съотборник бързо да разрешат различията си, за да може аржентинецът да се завърне по-бързо към пълноценните тренировки. Италианецът недвусмислено заяви, че отсъствието на нападател от класата на Икарди със сигурност се отразява на „нерадзурите”.

В четвъртък тимът на Лучано Спалети има отговорен и съвсем отворен реванш срещу Айнтрахт Франкфурт от 1/8-финалите в Лига Европа, а през уикенда предстои шампионатно дерби срещу градския съперник Милан.

„Нормално е да ни липсва Икарди”, заяви 25-годишният Политано. „В течение на 6 месеца той беше ключов за нас. Надявам се да се завърне скоро. Има проблем в коляното и ще реши кога ще играе отново.”

„Той ще бъде на „Джузепе Меаца” както винаги. За нас е чест да присъства на стадиона, макар че предпочитаме да разполагаме с него на терена.”

„Лаутаро Мартинес е подобен на Икарди. И двамата са силни в наказателното поле и правят нещата по-лесни за нас. В тактически план нищо не се е променило. Предстоят ни толкова много мачове, затова ще се подготвяме за тях един по един”, допълни Политано.