Италианската Серия А продължава да вълнува и през този уикенд. След снощния инфарктен успех на Милан над Рома с 2:1, съботната програма ни предлага още два нови вълнуващи сблъсъка.

Болоня - Интер

Интер започна разочароващо сезона. Възпитаниците на Лучано Спалети стартираха с поражение с 0:1 от Сасуоло като гост и равенство 2:2 с Торино у дома – среща, в която „нерадзурите“ изпуснаха два гола аванс. Срещу Болоня, тазгодишният участник в Шампионска лига ще търси задължителни три точки, в опит да рестартира своята кампания.

Иван Перишич

източник: Gulliver/Getty Images

Домакините потеглиха на слабо темпо. Тимът на Филипо Индзаги записа едва една точка от първите си две срещи – 0:1 от СПАЛ и 0:0 с Фрозиноне. През този сезон „червено-сините“ по всяка вероятност ще се броят за своето оцеляване, така че всяка точка ще бъде ценна за тях.

Сасуоло Интер

източник: Gulliver/GettyImages

Гостите в тази среща са явните фаворити, но тяхната визита няма да бъде лесна. Болоня вкара във всички шест последни срещи с Интер, като се очаква отборът да постави под напрежение гранда от Милано.  

Сасуоло Интер

източник: Gulliver/GettyImages

Раджа Наинголан се завръща в състава на „нерадзурите“ след контузия. Аут от срещата е Куадуо Асамоа. Очаква се на върха на атаката отново да бъде Мауро Икарди, а зад него да оперират Марсело Брозович, Иван Перишич и Матео Политано. В защита остават Де Фрай, Вършалко , Далберт и Скринияр.

За Болоня Адам Наги трябва да започне от първата минута след изтърпяно наказание. Родриго Паласио има мускулен проблем и може да пропусне двубоя срещу бившия си тим, правейки място в 11-те на Федерико Сантандер.

Сасуоло Интер

източник: Gulliver/GettyImages

Интер има сериозно предимство в сблъсъците, като Болоня печели само в един от десетте последни сблъсъка между двата тима.

Двубоят между Болоня и Интер е в събота, 1 септември, от 19:00 часа, като него ще можете да гледате пряко по Max Sport 2.

Парма – Ювентус

Шампионът от последните седем години – Ювентус, започна силно новата кампания, записвайки два поредни успеха – над Киево (3:2) и Лацио (2:0). Сега на пътя на „старата госпожа“ излиза новакът Парма.

Масимилиано Алегри няма проблеми с контузени и наказани играчи преди пътуването до „Енио Тардини“ , като Кристиано Роналдо се очаква да бъде на линия и в тази среща. Паоло Дибала остана извън 11-те срещу Лацио, бивайки заместен от Марио Манджукич. Очаква се сега аржентинецът да стартира от първата минута. 

Кристиано Роналдо - от Реал Мадрид в Ювентус за 117 милиона евро.

източник: БГНЕС

Парма от своя страна търси първия си успех за сезона след равенството с Удинезе (2:2) и загубата от СПАЛ (0:1).

Пармалатите се завърнаха в елита след три сезона, в които отборът изпадна в администрация и се изкачи от Серия Д – първият отбор с подобно постижение. В момента в тима се подвизават някои много познати на европейския хоризонт имена като Бруно Алвеш, Масимо Гоби, Лука Раджони, Джонатан Биабиани и Жервиньо.

Клаудио Маркизио

източник: Gulliver/Getty Images

Жервиньо трябва да направи своя пълен дебют за новия си тим, като се очаква също Биабиани и Масимо Гоби да са на линия за срещата. В схема 4-3-3 бойките пармалати ще опитат да спънат набиращия инерция гигант.

При последната среща между двата тима – през април 2015г., Парма взе успеха с 1:0 след попадение на Хосе Маури.       

Двубоят между Парма и Ювентус е в събота, 1 септември, от 21:30 часа, като него ще можете да гледате пряко по Max Sport 2.