В Интер са провели кризисна среща вчера след загубата от Байерн (Мюнхен) с 0:2 в Шампионската лига, пише “Гадзета дело спорт”. Това беше трето поражение за “нерадзурите” в последните им четири мача във всички турнири.

На събранието в клубната база са присъствали играчите, треньорският щаб и директорите. Единствено Ромелу Лукаку е отсъствал, тъй като в момента е в родината си Белгия, за да лекува мускулната си травма.

Според информацията клубните ръководители са държали дълги речи, но лидерите на тима като Самир Ханданович и Николо Барела също са използвали случая, за да изкажат своето мнение. Те са поискали от своите съотборници по-различно отношение, започвайки с тренировъчния процес. 

Смята се, че някои играчи са се оправдали, че все още не са във форма, но щабът на Симоне Индзаги им показал статистически данни, че Интер са тичали повече от Милан и Байерн в последните две срещи. Затова футболистите трябвало да бягат по-добре и да използват терена по-разумно.

Наставникът на отбора пък е поискал от възпитаниците си да са по-фокусирани по време на двубоите и да избягват открити жестове на терена, с които порицават свои съотборници след грешка. Индзаги настоял, че “все още нищо не е загубено” и че миланският гранд има достатъчно време, за да навакса изоставането си в първенството и ШЛ.

Източници от срещата твърдят, че тя е била ползотворна. Следващият мач на Интер е утре срещу гостуващия Торино в Серия "А", след което идва визитата на Виктория (Пилзен) в Шампионската лига.