Интер победи с 2:1 Кремонезе като гост в мач от 20-ия кръг на Серия А. "Нерадзурите" постигнаха обрат след два гола на Лаутаро Мартинес. 

Така Интер към момента заема второто място в италианския шампионат, с 40 точки от 20 мача. Милан е на третото място с две точки по-малко, но и мач пасив.


Gulliver/GettyImages
20 снимки

Последният в Серия А - Кремонезе, изненадващо поведе още в 11-ата минута. Давид Окереке се разписа с удар от границата на наказателното поле. Асистенцията бе на Суаило Меите.

Интер обаче отговори бързо и десет минути след това Лаутаро Мартинес успя да добави топката в мрежата на Кремонезе след блокиран удар на Един Джеко. 

В 26-ата минута вратарят на гостите отрази удар с пета на Бенаси. Малко по-късно Лаутаро си освободи пространство за удар, но стреля покрай вратата.

След почивката Интер държеше инициативата и още в началото на втората част вратарят на домакините трябваше да отразява удар на Димарко. 

Аржентинският нападател на Интер осъществи пълния обрат в 65-ата минута, след кат Един Джеко го намери в наказателното поле. Лаутаро Мартинес запази хладнокръвие и прати топката във вратата на домакините за 2:1. 

В 88-ата минута Алесандро Бастони можеше да вкара и трети гол в полза на "нерадзурите", но негов изстрел от вътрешността на пеналтерията мина на сантиметри от гредата.

Кремонезе Интер

източник: Sofascore