Легендарният голмайстор на Интер - Роберто Бонинсеня, се изказа много ласкаво за звездата на отбора Лаутаро Мартинес.

"Четири гола съм вкарвал и аз два пъти - струва ми се срещу Сампдория и Каляри. Но минаха много години оттогава. По наше време имаше вратари от друго ниво", каза той в рубриката "Анке ио спорт" на Радио Раи 1.

"Лаутаро е изключителен играч, хитър, буден, когато защитник сбърка, се възползва моментално, открива се добре, а технически има изключителна класа. Прилича малко на Мацола - имат общото качество да преодоляват винаги съперника си, да предоставят на съотборниците си да вкарват, да решават правилно дали да завършат или да направят последния пас", каза още Бонинсеня.

Gulliver/GettyImages
15 снимки

Нападателят си припомни момента на преминаването си в Ювентус. "Бях на море със съпругата ми. Обадиха ми се от Милано, беше президентът Фраицоли, който ми каза, че клубът е решил да ме преотстъпи на Ювентус. Отговорът ми беше - "Президенте, в Ювентус отиди ти, аз оставам тук". Той ми отговори, че или отивам, или няма място за мен в Интер. Трябваше да приема трансфера. Бяха три чудесни години, но първоначално не исках да отида. Щях да остана доброволно в Интер", разказа Бонинсеня.

"Надявам се, че Италия ще се класира за следващото Европейско първенство и най-вече за следващото Световно. Вече дълго не сме участвали. Но не само трябва да участваме, а и да печелим, защото сме Италия. Нека дадем време на Спалети да изгради своя отбор. Националният отбор е като пъзел, който трябва да се реди парче по парче, а в последните осем години беше като супа", завърши Роберто Бонинсеня.