Легендата на Интер Николо Берти се присъедини към критиките за представянето на тима от  началото на сезона в Серия А. Бившият полузащитник, който игра за „нерадзурите” в периода 1988-1998 и спечели 2 скудети и 2 Купи на УЕФА, смята, че футболистите на Лучано Спалети са забравили значението на цветовете, които отстояват.

Кампания 2018/2019 не започна никак обещаващо за гранда от Милано въпреки немалкото входящи трансфери. Интер падна с 0:1 от Сасуоло в първия кръг, а през изминалия уикенд изпусна преднина от 2 гола, за да завърши 2:2 у дома срещу Торино.

„Сегашните играчи на Интер трябва да разберат пред каква публика играят и значението на фланелките, които обличат”, заяви 51-годишният Берти пред „Ла Република”. „Те го дължат на 60-те хиляди привърженици, които бяха на трибуните в неделя. Спалети трябва да поработи върху психиката им.”

„Много от играчите в състава се завърнаха след участие на Световното първенство, така че след следващата пауза за националните отбори ще видим вече истинския Интер. Въпреки това нещичко без съмнение липсва в халфовата линия. Иначе в атака Лаутаро Мартинес може да придаде качество”, допълни Берти.

Още по темата:

Спалети за издънката с Торино: Трудни сме за обяснение

След двете излагаци: Без почивен ден в Интер