Съставите на Наполи и Интер играят при резултат 1:1 в дербито на 31-вия кръг в Серия А. В 36-та минута Самир Ханданович си отбеляза автогол, за да даде аванс на "адзурите". Кристиан Ериксен успя да изравни в 55-та минута. 

21 снимки

Двата тима не бяха особено отворени към поемането на рискове в ранната фаза на мача, като в първите 25 минути Лоренцо Инсиние отправи блокиран удар, а Фабиан Руис стреля право в ръцете на Самир Ханданович. 

В 30-та минута дойде първото сериозно положение в мача, след като Ромелу Лукаку имаше лошия късмет да уцели единствено горната греда на вратата на Мерет. Шест минути по-късно "нерадзурите" си платиха за този пропуск, след като Самир Ханданович имаше нещастието да си отбележи автогол след разбъркване при центриране. 

В 41-та минута Кристиан Ериксен опита удар от средно разстояние и отново видя как топката се стря в страничната греда. В 55-та минута, все пак, Ериксен се реваншира и успя да забие топката зад гърба на Алекс Мерет за 1:1. 

Неаполитанците взеха превъзходството до края на срещата обаче и бяха близо на няколко пъти до скъпоценен победен гол. В 65-та минута Джовани Ди Лоренцо пропусна изгоден шанс след удар с глава от ъглов удар, а в 8-та минута Матео Политано също беше спрян от горния стълб на вратата на Самир Ханданович. 

До края на срещата домакините продължиха да опитват, но така и не стигнаха до победен гол. По този начин "партенопеите" останаха 5-ти, на 2 точки зад 4-тия Ювентус, докато Интер остава първи, с 9 аванс пред Милан. 

Наполи - Интер 1:1

1:0 - Самир Ханданович (36, авт.)

1:1 - Кристиан Ериксен (55)

Ето и съставите на двата тима: 

Наполи: Мерет, Ди Лоренцо, Кулибали, Манолас, Руй, Фабиан, Деме, Руис, Зиелински, Политано, Инсиние, Осимен;

Интер: Ханданович, Де Врай, Шкриниар, Батони, Хакими, Дармиан, Барела, Брозович, Ериксен, Лукаку, Мартинес;