Отборът на Интер се наложи с 2:1 над Фиорентина и продължава към 1/4-финалната фаза на Купата на Италия. "Нерадзурите" поведоха с гол на Артуро Видал от дузпа, но след изравнителен гол на Куаме през втората част, двата отбора стигнаха до продължения, в последната минута от което Ромелу Лукаку донесе победата на своя тим. 

Getty Images
24 снимки

Интер влезе по-дръзко в срещата, но първата добра възможност дойде едва след половин час игра. Алексис Санчес се свлече в наказателното поле след съприкосновение с противников защитник и след преглед с ВАР съдията прецени, че има дузпа за Интер. Зад бялата точка застана Артуро Видал, който не сгреши и изведе "нерадзурите" напред. 

Две минути по-късно реферът отсъди дузпа за "виолетовите", но прегледът с ВАР показа, че такава няма и авансът на Интер се запази на почивката. 

В 57-ата минута Фиорентина все пак достигна до изравняване чрез гол на Кристиан Куаме, който с великолепен удар в горния десен ъгъл простреля Ханданович. 

До края на редовното време и двата отбора имаха нови възможности за гол, но без успех. Така се стигна до продълженията, в които Интер определено бе по-активният тим. Опитите на "нерадзурите" дадоха резултат в най-подходящото време, когато секунди преди да се стигне до дузпи Николо Барела сътвори красиво прехвърлящо центриране, което достигна до Лукаку. С прекрасен удар с глава белгиецът посече Фиорентина и изпрати своя тим на 1/4-финал, където ще се изправят срещу Милан. 

Българският талант Димо Кръстев бе сред избраниците на Чезаре Прандели, но остана на пейката за "виолетовите" и все още чака своя дебют.