Кариерата на Ромелу Лукаку в Интер за момента върви по най-добрия начин. Белгийският нападател има 14 гола в 20 мача за „нерадзурите“ в Серия А, както и още две попадения в Шампионската лига откъдето обаче отпаднаха и на пролет ще се изправят срещу българския шампион Лудогорец в Лига Европа.

26-годишният футболист сподели един доста любопитен момент, когато наставникът на тима Антонио Конте го е нарекъл „боклук“.

„Когато играхме със Славия Прага в Шампионската лига аз се представих доста зле, все едно бях боклук“, започна Лукаку в интервю за „Sky Sports“.

„Никога не ми се беше случвало нещо подобно. Той (б.р. – наставникът Антонио Конте) ми крещеше, че аз наистина съм боклук и, че, ако се повтори ще ме извади от игра след само пет минути. Това ми го каза пред целия отбор“, сподели белгиецът, който все пак се е реванширал с представянето си срещу градския съперник Милан.

„Играхме с Милан веднага след мача с Прага, а аз изиграх един от най-добрите си мачове през сезона. Той ми стъпка самочувствието и това ме събуди в същото време. Той го прави с всеки, няма значение кой е срещу него. Всички са равни“, каза нападателят, който даде и своето мнение за нивото на футбола в Италия.

„Италия има страхотен потенциал да бъде най-добрата лига в света, но трябва да работим здраво, за да изкараме някои хора вън от стадионите, защото развалят играта“, бяха думите на Лукаку, който визираше проблемите с расистките подмятания на Ботуша.