Ромелу Лукаку потвърди, че Интер е бил отборът, в който нападателят е пожелал да продължи кариерата си. Същевременно белгийският стрелец потвърди, че ще даде всичко от себе си да помогне на клуба да се пребори с расизма по терените в Италия.

Лукаку стартира бележито новия сезон, след като вкара два гола в първите си два мача в Серия А за Интер, след като направи милионен трансфер от Манчестър Юнайтед през миналия месец. Въпреки това във втория мач за „нерадзурите” Лукаку стана обект на „маймунски” звуци при визитата на отбора му срещу Каляри.

„Не мога да говоря още италиански, но ще започна да давам интервюта до три седмици”, коментира 26-годишният футболист пред списание Rolling Stone.

„Най-важното от идването ми тук е, че това бе изцяло спортно решение. Интер е клубът, за който аз исках да играя в Италия. Треньорът също е много важен, защото е добре за играчите да знаят, че са искани. Съотборниците ми също са много добри. Семейството също е голям фактор, след като брат ми – Джордан, играе в Лацио и е тук. Смятам, че това е важно за един футболист и да играе в различни първенства и да научава нови култури”, продължи новият №9 на миланския тим.

„За мен, слоганът „Не е за всеки” оприличава добре клуба. Феновете са адски лоялни и това не е отбор, за който всеки иска да вика и подкрепя. Привързаността се предава тук от поколение на поколение. Винаги са един и същи хора на едни и същи седалки по стадиона. Хубаво е да обичаш отбора си, а това ме прави щастлив”, коментира още белгиецът.

„По време на загрявките те ме окуражават, пеят името ми, така че за мен е великолепно чувството, откакто съм тук”.

Клубът предприема инициатива за кампания против расизма по терените в Италия. „Смятам, че това е страхотна инициатива от клуба. Ако искат моята помощ, аз съм там, но сега не съм фокусиран върху тези неща, които станаха. Ако чуя нещо, пак ще го адресирам, тъй като не ми харесва. Искам да мисля за футбол и да помагам на отбора ми. Мисля, че е нужно да се напуска терена, ако това се случи, тъй като е недопустимо”, завърши Ромелу Лукаку.