Нападателят на Интер Ромелу Лукаку прекарва тези дни изцяло в дома си, като всички жители на Милано и Италия. За разлика от останалите, той не може да излезе извън него за няколко минути, тъй като все още е в превантивна карантина, както и неговите съотборници, след като влязоха в контакт с футболиста на Ювентус Даниеле Ругани, който бе първият играч в Серия А диагностициран с COVID-19.

getty images
60 снимки

Белгиецът даде интервю за американският сайт Bleacher Report, в което разказа за случващото се в Италия.

„Не бих казал, че се страхувам. Но се чувствам, че живея в балон. Опитвате се да разберете какво се случва и в съшото време знаете, че сте в най-тежко засегнатата държава в Европа. В някои градове се чуват само сирените на линейките. Вече знаех, че е въпрос на време някой играч да бъде заразен с коронавирус. За съжаление сега бройката става все по-голяма. Трудно е, защото ти липсва спорта, който обичаш, но здравето е много по-важно от футбола в момента“, заяви Лукаку.

В тези дни на изолация нападателят на Интер се опитва да поддържа форма с фитнес, а все още няма яснота кога „нерадзурите“ ще подновят тренировки.

„За мен лично, преди да подновим занимания, трябва общественото здраве да е в безопасност. Защо трябва да играем, ако има все още застрашени? Все още има риск футболистите да се разболеят“, добави още той.

Нападателят е сам в Милано. Всички негови роднини се прибраха в Брюксел, включително майка му, за която той уреди частен поле, малко преди да избухне извънредната ситуация в Италия. Той винаги е в контакт със семейството си, както и с неговите съотборници:

„Имаме страхотен колектив, Имаме общ чат, в който си комуникираме постоянно“, каза Лукаку.