Отборът на Лацио приема Интер в дербито на 8-ия кръг на Серия А. Срещата е тази вечер от 19:00 часа и ще бъде излъчена на живо по MAX Sport 3. Двубоят е чакан с огромен интерес заради завръщането на Симоне Индзаги на „Олимпико“ за първи път, след като застана начело на „нерадзурите“.  

Шампионите заемат трето място във временното класиране със 17 точки, докато „орлите“ са с шест точки по-малко на шестата позиция.

Големият проблем пред Лацио и Маурицио Сари е контузията на звездата и голмайстор Чиро Имобиле. Лекарският щаб прави всичко по силите си, за да вдигне нападателя за дербито. На разположение на Индзаги ще са двамата аржентинци – Лаутаро Мартинес и Хоакин Кореа, които имаха ангажименти с националния отбор на „гаучосите“. Очакванията са обаче само първият да започне като титуляр, а Кореа да се появи от пейката срещу бившия си отбор.

„Орлите“ използваха паузата, за да се възстановят от тежката загуба с 0:3 при гостуването на Болоня. Тимът има огромни трудности в отбрана, като е допуснал цели 12 гола от началото на сезона в Калчото. За днес аут е и италианският национал Федерико Ачерби, който изтърпява наказание.


СТАРТОВИ СЪСТАВИ: 

Лацио: 
25. Рейна, 77. Марушич, 3. Фелипе, 4. Патрик, 23. Хисаж, 21. Милинкович, 6. Лейва, 10. Алберто, 7. Андерсон, 17. Имобиле, 9. Педро 

Треньор: Маурицио Сари 

Интер: 1. Ханданович, 95. Бастони, 6. Де Врай, 37. Шкриниар, 32. Димарко, 5. Гаярдини, 77. Брозович, 23. Барела, 36. Дармиан, 10. Лаутаро, 9. Джеко 

Треньор: Симоне Индзаги 

Съдия: Масимилиано Ирати 
Стадион: "Олимпико", Рим