Директорът на Интер -  Джузепе Марота, говори часове преди финала в Шампионската лига, който противопоставя "нерадзурите" и Манчестър Сити.

Бившият шеф на Ювентус сподели, че играчите не са уплашени от грандиозния сблъсък и съперника и ще оставят всичко от себе си на терена.

„Има емоция, но съм свикнал с нея. Играчите стъпиха на терена днес, те никога не са играли финал на Шампионската лига, но не са уплашени. Имат опитен треньор“.

„За нас това е нещо ново, Интер не е играл финал в Шампионската лига през последните 13 години. Това е шестият в историята на клуба. Имаме мечта и се надяваме тя да стане реалност”.

„Като директор съм горд, но споделям постижението с техническия щаб и целия клуб. Заслугата е на треньора, който го очаква светло бъдеще. Той вече е взел решение за състава, дори ако се наложи да играем 120 минути“.

Интер изпитва финансови затруднения след пандемията от COVID, но достигането до финала на Шампионската лига ще подобри балансите на клуба, а Марота коментира и икономическия аспект: „Финансово няма голяма разлика между победителите и подгласниците. Това, което би донесло повече предимство, е престижът. Няма предложения за Индзаги, благодаря на феновете за рекордната посещаемост. Можем да ги чуем на „Сан Сиро“, а днес ще ги чуем и в Истанбул“.