Отборите на Милан и Интер ще се изправят един срещу друг в дербито на Милано за 229-ти път в историята. Мачът е днес от 21:45 часа българско време и може да го наблюдавате в пряко предаване по MAX Sport 3. Двубоят на "Сан Сиро" ще бъде с голямо значение не само за честта на двата тима, но и за битката за титлата в Италия.

Макар и да са изминали едва 11 кръга, шампионите от Интер вече изостават със седем точки от лидерите Милан и Наполи. Победа на "росонерите" ще има позволи да дръпнат с десет точки пред градския си съперник и да покажат, че през този сезон ще са реален конкурент за титлата, след като през миналата кампания те не успяха да превърнат добрия си старт в успешна атака на първото място. От друга страна Интер на Симоне Индзаги отчаяно се нуждае от успех, за да се доближи до върха и да не загуби рано шансове за защита на шампионския си трофей. Двата тима са на обратния полюс в Шампионската лига, където Милан има само една точка от четири мача и минимални шансове да продължи към осминафиналите, докато Интер е на втора позиция в своята група със седем точки.

Индзаги няма кадрови проблеми, като Иван Перишич може да се завърне в титулярния състав на любимата му формация 3-5-2, а Лаутаро Мартинес и Един Джеко ще си партнират в атака. Треньорът на "нерадзурите" ще трябва да прави избор между завърналия се след контузия Хакан Чалханоглу и Артуро Видал в центъра на терена, както и Дензъл Дъмфрис и Матео Дармиан на десния бек. За Милан се очаква Златан Ибрахимович да замени Оливие Жиру в титулярния състав, а най-вероятно Фоде Бало-Туре ще заеме мястото на наказания Тео Ернандес.

"И двата отбора са се променили от последното дерби. Те имат нов треньор, нови играчи. Ние имаме план и ще се опитаме да го изпълним. Те имат технични и физически силни играчи. Очаквам мач между два атакуващи отбора, но защитата също ще е ключова. Вече съм избрал стартовия състав и играчите го знаят", обяви треньорът на Милан Стефано Пиоли. "Ще бъде много напрегнат мач, знаем какво е това дерби. Знаем колко е важно за нашите фенове и искаме да завършим серията от седем мачове по положителен начин. За такъв мач подготовката се прави сама, виждам концентрация и решителност в очите на играчите. Справяме се добре в Шампионската лига и имаме 24 точки от 11 мача в Серия А, така че едно много силно представяне утре ще бъде допълнителен бонус за увереността ни", каза колегата му Индзаги.

Ето и съставите на двата тима:

Милан: Татарушану, Калабрия, Кяер, Томория, Бало-Туре, Тонали, Кеси, Крунич, Диаз, Леао, Ибрахимович

Интер: Ханданович, Шкриниар, Де Врай, Бастони, Дармиан, Барела, Брозович, Чалханоглу, Перишич, Джеко, Мартинес;