Милан съвсем скоро може да остане без старши треньор. Ръководството на „росонерите“ е готово да уволни Пауло Фонсека, ако той не успее да постигне убедителна победа над градския съперник Интер в Дерби дела Мадонина, съобщи италианското издание Gazzetta dello Sport.

Пауло Фонсека имаше труден старт на периода в Милан, като не успя да спечели доверието на феновете, което доведе до празни седалки на „Сан Сиро“ в последните мачове, включително и първия двубой на „росонерите“ в Шампионска лига, загубен от Ливърпул с 1:3.

Фонсека смени Стефано Пиоли едва през лятото, но може съвсем скоро да остане без работа. Португалският специалист води Милан в четири официални срещи, като загуби от Парма в Серия А и от Ливърпул в Шампионска лига. Фонсека не успя да постигне победи, завършвайки наравно с Торино и Лацио. Единственият успех през настоящия сезон е победа с 4:0 над новака Венеция.

Милан се изправя срещу Интер на 22 септември (неделя) от 21:45 в дербито от петия кръг в Серия А, което на практика ще реши съдбата на Фонсека в клуба. В Италия пишат, че на „Сан Сиро“ са набелязали Маурицио Сари, Томас Тухел и бившия си наставник Масимилиано Алегри като евентуални заместници на португалеца. Основен фаворит се смята, че е бившият треньор на Лацио и Ювентус - Сари.