Интер постигна изключително ценен успех с 1:0 срещу Аталанта в дербито на 26-тия кръг на Серия А. Единственото попадение в мача бе дело на Милан Шкриниар, който беше точен в 54-та минута, като двата тима така и не създадоха кой знае колко положения за гол. 

17 снимки

Двата тима започнаха доста нахъсано срещата, като пресата цареше в действията на терена. Запата и Лукаку опитаха удари, които обаче бяха доста неточни, но истински положения нямаше в първите 20-на минути. 

В 25-та минута Ромелу Лукаку излезе очи в очи с вратаря Спортиело, но защитниците го настигнаха и спряха преди да отправи качествен удар. В 30-та минута Дуван Запата стреля изключително неточно от над 20 метра. 

В 39-та минута дойде първото истинско положение в срещата. След ъглов удар Дуван Запата се извиси най-високо и с мощен удар принуди Самир Ханданович да прави първото ключово спасяване в мача. 

Както първата част беше изключително безлична, така в началото на второто полувреме домакините избухнаха с попадение. След центриране и кратко разбъркване пред вратата на Спортиело, Милан Щкриниар се оказа най-съобразителен, за да отбележи за 1:0. 

В 62-та минута Робин Госенс беше намерен с остро центриране отдясно, но от малък ъгъл не уцели вратата на Ханданович след удар с глава. В 84-та минута резервата Марио Пашалич успя да се промъкне на далечната греда и да стреля от воле, но не улучи вратата на Интер.

До края на мача ново попадение не падна и така "нерадзурите" продължиха да имат сериозен аванс на върха на таблицата в Серия А, откъсвайк се отново с 6 точки пред Милан. 

Интер - Аталанта 1:0

1:0 - Милан Шкриниар

Ето и съставите на двата тима: 

Интер: Ханданович, Шкриниар, Бастони, Де Врай, Хакими, Брозович, Барела, Видал, Перишич, Лукаку, Мартинес;

Аталанта: Спортиело, Джимшити, Ромеро, Толой, Госенс, Де Роон, Фройлер, Мееле, Песина, Запата, Малиановски;