Голямата звезда на Интер и доскорошен капитан на отбора Мауро Икарди е на път да получи парите, за които претендира от "нерадзурите". Но с разликата, че това няма да се случи на "Сан Сиро". Защото към него е дошла изкусителна оферта от Наполи.

Според TMW, лично босът на неаполитанците Аурелио де Лаурентис е изготвил предложението, което е изпратено на съпругата му Уанда Нара, която е и негов личен агент. То е на стойност 9 млн. евро твърда годишна заплата, плюс още 2 млн. евро бонуси. 

Тези бонуси зависят от представянето на аржентинеца, головете, които ще отбележи, както и от класирането на Наполи. Така заплатата му може да стане дори по-голяма от исканата от Интер, защото Уанда Нара претендираше за 10 млн. на година от настоящия клуб на играча. 

Но това не е всичко. В наддаването за подписа му се е включил и шампионът Ювентус. От там само са заявили интереса си, без да пращат конкретна оферта, но ако има клуб, който може да извади дори по-добри от предложените от Наполи условия, това е именно "старата госпожа". 

Интер засега изглежда с най-малки шансове да задържи звездата си, защото не предлага повече от 6.5 млн. евро заплата на година. При отваряне на трансферния пазар ще се активира и клаузата на Икарди за напускане срещу 100 млн. евро, така че вероятността да остане на "Сан Сиро" към момента граничи с нулата.